MOLBA ZA GOSPODINA MIODRAGA LINTU

Poslanik kome je upućeno: Miodrag Linta

Pitanje

čeka se odgovor 10 meseci i 20 dana i 14 sata

Postovani Gospodine Miodrag Linta,

Obracam Vam se u ime stanara zgrade u ulici Kapetana Radica Petrovica 13, Zemun.
Naime, mi smo se uselili u ovu zgradu u decembru mesecu 1996. godine kao izbegla lica. 1 juna 1997. godine sa DIPOSom smo zakljucili ugovor o stanovanju. Ugovori su produzavani sve do 2003 godine. Od 2003 godine do 2012 godine nismo imali ugovor, ali smo I dalje redovno placali kiriju DIPOSu kao uzorni gradjani koji postuju svoju drzavu. 2012 godine smo obnovili ugovor sa DIPOSom I taj ugovor istice u decembru 2017 godine.
Vec pocetkom 1997 godine smo se prijavili na ovu adresu I prijavili sve komunalije na nasa imena a iste smo placali redovno.
Dana 16. Decembra 2016 smo dobili dopis od DIPOSa da oni vise nisu nadlezni za stanove u kojima stanujemo. U istom dopisu je navedeno da je Republicka Direkcija za Imovinu preuzela ove stanove I to vec od 29.Novembra 2016 . Dana 26.decembra 2016 dobijamo obavestenje da su stanovi na prodaji vec od tog dana. Da se prodaja obavlja javnim tenderom sa rokom prijavljivanja do 6.01.2017. Da bi ucestvovali moramo da ulozimo 14000 eura a u slucaju kupovine rok za isplatu je 15 dana, a iznos koji se mora uplatiti za tih 15 dana je jos 130000eura. Samim ovim uslovima tendera, obican gradjanin nije u mogucnosti da ucestvuje u kupovini stanova vec je sasvim jasno da je tender namesten za nekog ko ima veliku kolicinu novca.
S obzirom da u ovim stanovima zivimo vec 20 godina I iste odrzavamo I redovno namirujemo svoje obaveze, smatramo da ipak treba da imamo neku prednost. Mi zelimo da otkupimo ove stanove I ne zelimo niko da nam ih pokloni. Ali pod uslovima I rokovima koji su prihvatljivi obicnim gradjanima.
Postovani gospodine Linta, vec na samom pocetku pisma smo vam napisali da smo se mi ovde uselili kao izbeglice koje nisu imale krov nad glavom. Sav novac koji smo zaradjivali smo ulagali u ove stanove placajuci sve komunalije I kiriju kao savesni gradjani. Zar nakon 20 gogodina moramo da ostanemo na ulici kao I pre 20 I kusur godina kada smo proterani iz svojih domova.
Bili bi Vam veoma zahvalni da razmotrite nase pismo I ako ste u mogucnosti da nas primate na sastanak sto pre.
Posteni i ocajni stanari zgrade u Kapetana Radica Petrovica 13
Kontakt osoba/Milica Vlacic