JASMINA OBRADOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.01.1961. godine. Živi u Futogu, Novi Sad.

Po zanimanju je tehničarka pravne struke. Predsednica Mesnog odbora SNS-a u Futogu.

Nakon izbora 2012.godine, izabrana je za narodnu poslanicu, a istu funkciju je nastavila da obavlja i nakon parlamentarnih izbora 2014. U istom sazivu bila je članica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Mandat joj je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanim 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

  • Srpska napredna stranka
  • Futog
  • 29.01.1961.
  • ekonomista

Statistika

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Nema pitanja koja su upućena poslaniku

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Isključen mikrofon): Zahvaljujem, predsedavajući.

Poštovani ministre, cenjene kolege poslanici, i ovim amandmanom podsetiću na katastrofalne elementarne nepogode od maja 2014. godine, posebno na institucionalnu koordinaciju tokom katastrofe.

(Nemanja Šarović: Arsiću, po Poslovniku.)

Uprkos ograničenjima u finansijskim resursima i operativnim kapacitetima, prilikom odgovora na poplave, Vlada je uspešno iskoristila snažni institucionalni okvir za koordinaciju, vlasti na državnom i lokalnim nivoima obezbedile su vođstvo i koordinaciju podrške u reagovanju na vanredne situacije i na taj način olakšali brzo davanje pomoći pogođenim područjima. U skladu sa Zakonom o vanrednim situacijama i civilnoj zaštiti, Nacionalni štab za upravljanje vanrednim događajima je rukovodio koordinacijom i upravljanjem sveukupnim odgovorom na poplave i koordiniranjem akcija razmeštanja brojni učesnika u o odgovaranju na poplave i raspoređivanju stručnjaka i pratećih i logističkih jedinica u pogođenim područjima.

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku.)

Na nacionalnom nivou, Sektor za vanredne situacije obezbedio je stručnjake i tehničku i operativnu podršku Nacionalnom štabu. Koordinacija i upravljanje aktivnostima spasavanja oslanjali su se na ključne stručnjake iz naučnih institucija, javnih komunalnih preduzeća, vatrogasnih jedinica, hitne pomoći i gradske službe spasavanja.

(Nemanja Šarović: Arsiću, daj mi reč po Poslovniku.)

Pod rukovodstvom Nacionalnog štaba na nivou države, određeni su opštinski organi kao partneri za koordiniranje i upravljanje humanitarnim aktivnostima kao odgovorom na vanredne situacije na terenu. Upravljanje hitnim

koordiniranim odgovorom bilo je vođeno na osnovu već postojećih planova za poplave koje su ranije bili razrađeni za područja podložna poplavama.

Vlada Republike Srbije u odsudnim trenutima postupila je odgovorno. Za našu zemlju sreća u nesreći bila je ta što je Vladu Republike Srbije preuzela u punom kapacitetu SNS sa Aleksandrom Vučićem na čelu.

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku.)

Zamislite kakav bi haos nastao da je na čelu zemlje bila garnitura koja je na talasu paljevine ovog visokog doma došla na vlast. Ovi isti koji danas opet prete za početak vešanjima političkih neistomišljenika. Na njihovu žalost, građani Srbije su za njih na izborima rekli da su politička prošlost ove zemlje.

Zato, u danu za glasanje podržaću ovaj i sve druge predloge zakona. Hvala.

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku, moraš da mi daš reč!)

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Zahvaljujem predsednice.

Poštovani ministre sa saradnicima, gospodine Mariću, cenjene kolege, uvaženi građani, svojim amandmanom želim da nas još jednom pored svega do sada izrečenog podsetim na katastrofalne, elementarne nepogode koje su zadesile našu zemlju pre četiri i po godine, tačnije maja 2014. godine.

Tokom treće nedelje maja 2014. godine velike kiše su pogodile Srbiju, velike padavine su dovele do brzog i velikog povećanja nivoa velikih reka u zapadnoj, jugozapadnoj, centralnoj, istočnoj Srbiji, na Savi, Tamnavi, Kolubari, Jadru, zapadnoj Moravi, Velikoj Moravi, Mlavi i Peku.

Velike padavine i porast nivoa vode su imali tri neposredna efekta, nagla plavljenja visokih intenziteta koja su za posledicu imala potpuno rušenje kuća, mostova i delova puteva u Krupnju i okolini Šapca. Povećani nivo vode je za posledicu imao velike poplave u urbanim delovima, naročito u Obrenovcu i ruralnim krajevima oko Šapca.

Na kraju, povećan protok podzemnih voda doveo je do stvaranja brojnih klizišta oko Krupnja i Bajine Bašte. U jednoj rečenici, ukupno gledano, poplave su pogodile oko milion i po ljudi koji žive u 38 opština i gradova koji su smešteni uglavnom u centralnoj i zapadnoj Srbiji.

Reagujući na katastrofalne poplave i klizišta koja su se posle poplava pojavila, Vlada Republike Srbije je 15. maja 2014. godine proglasila vanredno stanje, istovremeno da bi reagovanje na katastrofu imalo maksimalan efekat, upućen je poziv za pomoć međunarodnoj zajednici.

Dakle, odgovorna Vlada. Vlada je osnovala krizni štab za poplave u okviru Sektora za vanredne situacije u okviru MUP. Dakle, odgovorna Vlada, Vlada Republike Srbije je 22. maja 2014. godine osnovala Kancelariju za pomoć i oporavak poplavljenih područja. Dakle, odgovorna Vlada.

E sad, zamislite kakav bi to bio haos da su ovi iz Saveza za Srbiju tad bili na vlasti.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2018.

Poštovani ministre, cenjene kolege narodni poslanici i dragi građani Republike Srbije, u diskusiji po ovom amandmanu osvrnuću se samo na neke poslove iz sfere građevinarstva koji su u poslednja četiri meseca, dakle, samo četiri meseca, urađeni na području grada iz kog ja dolazim, a to je Novi Sad.

Kao što svi znamo, novi Žeželjev most je otvoren za drumski saobraćaj. Novi Žeželjev most je čelične konstrukcije, sagrađen je na pet stubova, dugačak 474 metra, širok 31 metar.

U Novom Sadu se gradi prva robna kuća „Lesnine“ u Srbiji. Prva robna kuća te kompanije će se prostirati na 20.000m2 i zapošljavaće u početku preko 150 ljudi.

Objekat prihvatilišta za stara i odrasla lica u Futogu, prigradskom naselju iz koga ja dolazim, Gerontološkog centra Novi Sad rekonstruisan je, nadograđen i najsavremenije opremljen zahvaljujući finansijskoj podršci grada Novog Sada i AP Vojvodine. Reč je o namenski građenom modernom prihvatilištu za privremeno zbrinjavanje lica koja se nađu u stanju socijalne potrebe i koja su akutno ugrožena.

Novi objekat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na uglu ulice Ilariona Ruvarca i Bulevara Patrijarha Pavla počeo je da radi. Zgrada je površine 3.250 metara i zaista velelepno zdanje.

Mogla bih tako da nabrajam, ne bi to sve stalo u dva minuta, koliko imam pravo na diskusiju, a ovo je tek mali deo onoga što se, kako u Novom Sadu, tako i u celoj Srbiji gradi i radi.

Tako to rade odgovorni ljudi, Aleksandar Vučić, Miloš Vučević i SNS.

Imovinska karta

(Beograd, 25.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- JKP Lisje sa PO (Pomoćnik šefa) Pokrajina Mesečno 75000.00 RSD 20.05.2005 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 16.04.2014 -
Poslednji put ažurirano: 13.09.2016, 07:39