BRANIMIR RANČIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1953. godine. Živi u Nišu.

Po zanimanju je lekar primarijus neuropsihijatrije, i zaposlen je u Domu zdravlja u Gadžinom Hanu.

Prvi put postaje narodni poslanik 2015. godine, a mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanim 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 65
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 4 meseca i 19 dana i 1 sat

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 27 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 29 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Zahvaljujem, predsednice Skupštine, gospođo Gojković.

Poštovani ministre, gospodine Mali, poštovani gosti iz ministarstva, poštovana gospodo narodni poslanici, amandman broj 4 je poslednji amandman koji sam podneo na Predlog ovog zakona, sa ciljem da se dodatno definiše član 4. ovog zakona, a u smislu unapređenja zdravstvenih uslova.

Rezime mojih izlaganja mogao bi da glasi – Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja je preduslov za digitalizaciju. Da podsetim, za informatizaciju zdravstvenog sistema u jedinstveni informacioni sistem opredeljeno je 700 miliona dinara. Na taj način izgrađujemo bazu podataka, odnosno servise koji mogu da služe građanima.

Kao što je završena digitalizacija matičnih knjiga, tako je krajnji cilj ovog zakona da šalteri odu u istoriju. Na taj način nastavljamo krupnim koracima na polju digitalizacije, što znači da je to jedan društveni proces koji traje i koji olakšava i privredi i građanima komunikaciju sa državnom upravom, a to je prioritet.

O Centralnom registru, koji sadrži i Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, je govorio i predsednik Vučić u svojstvu premijera, kada je u ovom visokom domu izlagao svoj višečasovni ekspoze, a nastavila sadašnji aktuelni premijer, gospođa Brnabić, u svom programu. Vidite Odeljak 5, strana 65. do 77. Rečeno – učinjeno.

I samo još da kažem, pošto kolege nisu prisutne ovde u sali, kada mrziš, oduzimaš sebi nešto, a kada voliš, postaješ bogatiji. To treba da bude moto rada. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem predsedavajući.

Poštovani ministre, gospodine Mali, poštovani gosti iz ministarstva, poštovana gospodo narodni poslanici, razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su u potrebi organizovanja efikasnog oblika za obavljanje poslova i uspostavljanje i vođenje centralne baze podataka u kojoj će biti objedinjene različite baze koje se vode za istu grupu korisnika, u oblasti socijalnog osiguranja.

Da podsetim, ciljevi zakona su obezbeđivanje efikasnije kontrole naplate doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, smanjenje troškova administracije i efikasnije funkcionisanje sistema socijalnog osiguranja.

U članu 2. su definisani pojedini izrazi upotrebljeni u ovom zakonu i njihovo značenje. Tako na primer, jedinstvena baza podataka jeste elektronski vođena baza podataka o obveznicima doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, osiguranicima i osiguranim licima u koju se podaci unose i čuvaju u skladu sa zakonom. Na osnovu tih podataka možemo planirati prihode i primanja za sastavljanje finansijskog plana RFZO za 2019. godinu u ukupnom iznosu od 7,7% budžeta.

Što se tiče tendera za KC Niš koji je pomenut u prethodnim diskusijama, mogu reći sledeće, objavljen je tender za izgradnju heliodroma KC Niš, u vrednosti od 5,5 miliona dinara i to će biti prvi klinički centar u Srbiji koji ima svoj heliodrom, izuzev VMA. Paralelno sa heliodrom biće izgrađen i veliki parking koji spaja novu zgradu sa starom zgradom KC Niš, kao i pasarela koja će povezivati dve kompatibilne klinike, ginekološku i dečiju. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem predsedavajući.

Poštovani ministri, poštovani gosti iz Ministarstva, poštovana gospodo narodni poslanici, amandman na član 3. je nastavak na amandmane koje sam podneo na predlog ovog zakona.

Najbitnije načelo, principi u svakom delanju su nezavisnost, efikasnost i ekonomičnost što je u Predlogu zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja i sadržano. Tako, na primer, ekonomičnost podrazumeva postupak registracije i prenosa podataka organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja bez odlaganja i uz što manje troškove za budžet od 16.448.551.000 koje je i planirano za zdravstvo. Tako, na primer, za unapređenje dostupnosti zdravstvene zaštite romske populacije, u iznosu od 45 miliona, razvoj infrastrutkture zdravstvenih ustanova u iznosu od 6.211.939.000. Uspostavljanje nacionalnog programa za presađivanje ljudskih organa u Republici Srbiji u iznosu od 80.000.000, kao i za informatizaciju zdravstvenog sistema u jedinstveni informacioni sistem u iznosu od 700.000.000, o čemu mi danas raspravljamo.

Ali ono što je za mene najbitnije, to je izvršenje mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, obaveznog lečenja alkoholizma i zavisnosti od droge u iznosu od 200.000.000 dinara, što je za mene posebno drago, jer sam se u svojoj kliničkoj praksi suočavao sa ovom problematikom i mislim da bi ovaj iznos trebalo duplirati, pa čak i uvećati višestruko, jer, kako sada stvari stoje, ovaj… (Isključen mikrofon.)

Imovinska karta

(Beograd, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- Dom zdravlja (Lekar) Republika Mesečno 80000.00 RSD 04.02.1982 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 26700.00 RSD 07.12.2015 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 26700.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 28.02.2017, 14:22