DRAGANA BARIŠIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.jula 1975.godine u Kruševcu. Živi u Kruševcu.

Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Kruševcu, a zvanje doktora medicine stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Specijalizaciju psihijatrije završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Po završetku osnovnih studija radni odnos zasnovala je u Domu zdravlja u Kruševcu. Od oktobra 2007.godine zaposlena je u Opštoj bolnici u Kruševcu na Psihijatrijskom odeljenju. Učestvovala je na brojnim naučno-stručnim skupovima.

Član je Srpske napredne stranke od osnivanja. Potpredsednica je GO SNS Kruševac. Predsednica je Odbora za rodnu ravnopravnost i član Saveta za zdravstvo GO SNS Kruševac. Član je Glavnog odbora SNS. Na izborima maja 2012. godine izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Kruševca i predsednicu Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Kruševca, što je obavljala do aprila 2014. godine kada je izabrana za narodnu poslanicu NSRS.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

Udata i majka dvoje dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 85
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 11 dana i 10 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 19 dana i 14 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 21 dan

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem uvaženi predsedavajući.

Poštovana ministarko sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege, evo već nekoliko dana raspravljamo o ovim bitnim zakonima i znamo koliko je teško biti u vanrednoj situaciji, ali žao mi je što moj kolega iz Trstenika Aleksić, nije ovde, da ga podsetim, da je 2014. godine, kada je naš Rasinski okrug, našu Srbiju, kada su zadesile katastrofalne poplave, on je bio na čelu Trstenika apsolutno ništa nije uradio za tu opštinu. Zaboravio je da je gospodin Bratislav Gašić iz Kruševca slao kamione sa vodom da bi ugroženo stanovništvo imalo čime da se zadovolji, a dok je Gašić to radio, gospodin je bio u lovu. Znači, apsolutno ništa nije radio za opštinu Trstenik.

Taj isti je i danas napadao vlast, državu, sva ministarstva, ali taj se ne libi da od države uzme sve ono što mu navodno, pripada, pa tako zna da koristi i Ministarstvo poljoprivrede i sva ostala ministarstva samo kada je novac koji zgrne u svoj džep.

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku.)

..a dok je bio predsednik opštine brinuo se samo o svom ličnom statusu, svojim primanjima, pa je evo ovde čitava lista primanja gospodina Aleksića. Žao mi je što nije ovde, pa da može da me, eventualno, demantuje, on samo radi to na društvenim mrežama, zajedno sa svojih par botova, koliko ih ima, toliko ih ima i u Narodnoj stranci u Trsteniku, ali nema ga na radnom mestu. I, to građani Rasinskog orkruga, građani Trstenika treba da znaju. Ali, verovatno je i ona podrška od dva glasa u rodnom Milutovcu, je upravo zbog toga što građani vide šta taj čovek radi. Nadam se da i građani Srbije vide šta radi Jeremićev potrčko, pa će tako na sledećim izborima dobiti u promilima podršku. Hvala.

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku.)

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege, evo prethodnih nekoliko godina SNS i naš predsednik, gospodin Aleksandar Vučić, pokazali su kako se odgovorno i domaćinski vodi država, ali tako i sve one lokalne samouprave koje vodi SNS.

Dolazim iz Kruševca, i ovom prilikom želim da pohvalim načelnika sektora za vanredne situacije, jer upravo mi je kolega Dušan Todorović iz Kruševca javio da imaju odličnu saradnju i da odlučno sarađuju. Evo, u septembru mesecu su usvojili i dobijena je saglasnost Sektora za vanredne situacije da je procena ugroženosti za grad Kruševac prema važećoj metodologiji usvojena i prema tome je u toku izrada planova za zaštitu i spasavanje za grad Kruševac od opasnosti. Tako da, zaista pokazujemo da sarađujemo na svim nivoima i da idemo korak napred.

Ono što želim da istaknem, jeste to da grad Kruševac odgovorno brine kada su vanredne situacije u pitanju i da se radi na regulaciji reke Rasine, sa „Srbijavodama“ u dužini od 1,7 kilometara. Investicija je vredna oko 15 miliona dinara. Zatim regulisanje na četiri vodotoka drugog reda sredstvima grada Kruševca, preko lokalno operativnog plana odbrane od poplava, 4,3 miliona dinara. Zatim, preko Fonda za ekologiju radi se na čišćenju od komunalnog otpada i rastinja vrednost 3,7 miliona dinara. Zatim podrška Vatrogasnom savezu Kruševca preko projekta od javnog zančaja. Zatim, radiće se projekat za izradu deponijskih pregrada za zaštitu od bujičnih nanosa, vrednost oko 15 miliona dinara. Završava se i sistem za uzbunjivanje rane najave, vrednost oko 10 miliona dinara. Rade se dva projekta za sanaciju klizišta u okolini Kruševca, vrednost 700 hiljada dinara, kako bi kasnije grad konkurisao za sredstva da bi se rešio ovaj problem.

Ovim pokazujemo da odgovorno vodimo i grad Kruševac, da naš predsednik odgovorno vodi našu Srbiju i zato podrška, naša ogromna, a prazni redovi govore kakva je politika i šta misi Savez za Srbiju, odnosno „savez za propast“. Hvala.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.11.2018.

Zahvaljujem uvažena predsednice.

Poštovani ministre sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege narodni poslanici, podnela sam amandman na prvi član ovog zakona, a u cilju dodavanja stava 3. koji bi podstakao sveukupni razvoj Republike Srbije s posebnim osvrtom na smanjenje rizika od epidemije zaraznih bolesti.

Ovim zakonom Vlada Republike Srbije i nadležno ministarstvo pokazuje da je briga o građanima naš osnovni cilj i naša osnovna politika i da odgovornom politikom radimo za dobrobit naših građana.

Ovom prilikom bi se osvrnula na katastrofalne poplave koje su zadesile našu državu 2014. i 2016. godine. Kao zdravstveni radnik, lekar kruševačke bolesti naglasila bih da je kruševačka bolnica bila spremna i bila podignuta na viši stepen mobilnosti kada su u pitanju bile poplave. Bila je spremna da zbrinjava sve one stanovnike sa ugroženih područja, a tada su bila ugrožena područja naših lokalnih opština Trstenik, Varvarin i deo grada Kruševca.

Inače, sve to smo postigli odgovornom politikom kako našeg sadašnjeg predsednika Republike gospodina Aleksandra Vučića, tako i odgovornom politikom tadašnjih čelnika kruševačke vlasti, gospodina Bratislava Gašića i ostalih. Moram da naglasim da je kruševačka bolnica do 2012. godine bila zaista u lošem stanju, da je sve bilo zapušteno, ali upravo odgovorna politika koju vodi SNS dovela je do toga da sada možemo da govorimo kako o bolnici u Kruševcu tako o gradu Kruševcu, o tome da je sve uređeno.

Oni koji su sada u nekom Savezu za Srbiju, pre bih rekla savezu za propast Srbije, sada govore o tome da će dovesti neki bolji život i napredak u Srbiju, tada su se ismejavali, dok je naš tadašnji premijer gospodin Vučić, gospodin Gašić koji je bio ministar odbrane i ostali naši ministri dok su bili na ugroženim područjima, oni su bili kao i danas što provode vreme na društvenim mrežama vređali intelekt svih građana Republike Srbije, ali kako se ovim zakonom borimo protiv prirodnih katastrofa i radimo preventivno, tako i naši građani rade preventivno na onim političkim katastrofama i na izborima daju glas onima koji vrede, a to je SNS i zato pobeđujemo sa preko 65%. Hvala.

Imovinska karta

(Kruševac, 26.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 16.04.2014 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 70000.00 RSD 28.01.2016 -
Član upravnog odbora Zavod za Javno zdravlje Republika Mesečno 10000.00 RSD 27.09.2013 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 09:30