DRAGANA BARIŠIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.jula 1975.godine u Kruševcu. Živi u Kruševcu.

Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Kruševcu, a zvanje doktora medicine stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Specijalizaciju psihijatrije završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Po završetku osnovnih studija radni odnos zasnovala je u Domu zdravlja u Kruševcu. Od oktobra 2007.godine zaposlena je u Opštoj bolnici u Kruševcu na Psihijatrijskom odeljenju. Učestvovala je na brojnim naučno-stručnim skupovima.

Član je Srpske napredne stranke od osnivanja. Potpredsednica je GO SNS Kruševac. Predsednica je Odbora za rodnu ravnopravnost i član Saveta za zdravstvo GO SNS Kruševac. Član je Glavnog odbora SNS. Na izborima maja 2012. godine izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Kruševca i predsednicu Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Kruševca, što je obavljala do aprila 2014. godine kada je izabrana za narodnu poslanicu NSRS.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

Udata i majka dvoje dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 90
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 4 meseca i 19 dana i 7 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 27 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 29 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Zahvaljujem uvažene predsednice, poštovani ministri, poštovane koleginice i kolege.

Podnela sam amandman na 4. član ovog zakona, ali pre govora o amandmanu želela bih da istaknem da kolege kojih danas nema, kolege koji pripadaju Savezu za Srbiju, kolege koje pripadaju Đilasovom tajkunsko-ljotićevskom savezu i danas i prethodnih dana u toku, dok traje kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, uveliko napadaju, kako predsednicu parlamenta, tako i premijerku Srbije, ali i sve nas narodne poslanice u ovoj sali, svakodnevnim vređanjem, dobacivanjem i napadima što u hodniku, što bilo gde se zateknemo.

Zaista ne mogu, a da ne primetim da i koleginice koje pripadaju tom savezu ne osuđuju ni jednim gestom napade koje sprovode njihove kolege.

Ali, isto tako juče je pretučena i kandidatkinja za odbornicu u Lučanima. Zaista za svaku osudu i ne znam kako mogu da koleginice iz tog saveza idu po Srbiji i drže nekakve tribine protiv nasilja nad ženama, a da u ovoj sali nikada nisu osudile napad na bilo koju od nas koje ne mislimo isto kao i oni.

Ali, to neka ide na čast njima i građani Srbije to moraju da znaju i moraju da vide da ih ni danas nema ovde, a da se žale da nemaju prostor, medijski prostor za obrazlaganje zakona koji su jako bitni.

Ovom prilikom želim da istaknem da ćemo u danu za glasanje podržati ove dobre zakone, jer želimo da nastavimo dobar trend i da radimo u interesu naših građana, a to pokazujemo svih ovih godina koliko smo na vlasti.

Zahvaljujem se ministrima i želim napredak i u 2019. godini.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege i poštovani građani Srbije, podnela sam amandman na član 2. ovog zakona i smatram da je sveukupni razvoj Republike Srbije jako bitan, na čemu radi i Vlada Republike Srbije i naš predsednik, gospodin Aleksandar Vučić.

Pokazali smo u prethodnom periodu da odgovornom politikom pokazujemo i radimo na unapređenju života naših građana, a upravo i podatak koji je ministar juče izneo ide u prilog tome, da je u jednom danu vraćen javni dug u iznosu od milijardu i 30 miliona dolara.

Ono čime su nas zadužili one dosmanlije koje su se sada pretvorile u Savez za Srbiju, savez za propast Srbije, pre bih rekla, vraćamo i jednostavno radimo u interesu naših građana i ne treba da ih čudi bojkot građana kada su njihovi protesti u pitanju, na koje ih pozivaju iz ove sale, na šta nemaju pravo. Ali, građani su ti koji sude i nama i njima i hvala im na tome i hvala na onoj ogromnoj podršci.

Mi iz dana u dan pokazujemo da je bolji život građana naš osnovni cilj i da ćemo raditi na tome i dalje.

Ono što bih istakla kada je zdravstveni sistem u pitanju, na šta se i odnosi moj amandman, jeste to da me raduje i podatak da će u budžetu za 2019. godinu biti uvećan budžet Ministarstva zdravlja za 7,7%, jer znamo kakve su nam bolnice i domove zdravlja ostavili oni zlotvori iz žutog preduzeća i zbog toga još jednom pozivam građane da ih i dalje bojkotuju kao što su ih bojkotovali i u Kruševcu. Ne vrede im svi oni autobusi iz cele Srbije. Sad možemo slobodno da kažemo da nismo mi sendvičari, već oni, ali, mi uspemo da skupimo preko 65% podrške u gradovima, a oni ni 0,3%. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministri, poštovani saradnici iz ministarstva i poštovane koleginice i kolege, podnela sam amandman na 3. član ovog zakona, da bi se dodatno definisao ovaj zakon, ali pre obrazlaganja amandmana, želim najoštrije da osudim napad, pre svega na jednu ženu, na jednu majku.

Ali, ne vidim da to rade koleginice sa druge strane ili one slede politiku njihovog vođe Dragana Đilasa, koji svakodnevno poziva na brutalno nasilje, na napade silovanja, vešanja i ostalo. Da li tako trebamo i mi, koleginice SNS da očekujemo sa njihove strane, da strepimo koja će od nas biti napadnuta zato što ne mislimo isto kao oni.

Sada ću nastaviti po amandmanu, jer želimo da sveukupni razvoj Republike Srbije nastavimo i to je naša politika, a očito da oni u nedostatku političkog programa mogu samo nasiljem da vode politiku u ovoj zemlji.

Ovom prilikom želim da istaknem da su predloženi zakoni zaista dobri i da podržim sve ove predloge i da najveću zahvalnost uputim ministru finansija, jer će se budžet ministarstva zdravlja uvećati, a time će se verovatno i obnova bolnica i domova zdravlja širom Srbije nastaviti.

Mogu samo da dodam da je u mom gradu samo u 2018. godini uloženo više stotina miliona dinara u obnovu kako bolnice, tako i doma zdravlja i nadam se da će se ta politika i taj trend nastaviti u 2019. godini. Hvala.

Imovinska karta

(Kruševac, 26.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 16.04.2014 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 70000.00 RSD 28.01.2016 -
Član upravnog odbora Zavod za Javno zdravlje Republika Mesečno 10000.00 RSD 27.09.2013 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 09:30