DRAGANA BARIŠIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.jula 1975.godine u Kruševcu. Živi u Kruševcu.

Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Kruševcu, a zvanje doktora medicine stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Specijalizaciju psihijatrije završila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Po završetku osnovnih studija radni odnos zasnovala je u Domu zdravlja u Kruševcu. Od oktobra 2007.godine zaposlena je u Opštoj bolnici u Kruševcu na Psihijatrijskom odeljenju. Učestvovala je na brojnim naučno-stručnim skupovima.

Član je Srpske napredne stranke od osnivanja. Potpredsednica je GO SNS Kruševac. Predsednica je Odbora za rodnu ravnopravnost i član Saveta za zdravstvo GO SNS Kruševac. Član je Glavnog odbora SNS. Na izborima maja 2012. godine izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Kruševca i predsednicu Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Kruševca, što je obavljala do aprila 2014. godine kada je izabrana za narodnu poslanicu NSRS.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabrana za narodnu poslanicu.

Udata i majka dvoje dece.

Osnovne informacije

Statistika

  • 72
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 18 dana i 2 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 10 meseci i 26 dana i 6 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 28 dana i 2 sata

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Zahvaljujem uvaženi predsedavajući, poštovani ministre sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege, evo, i danas u prepodnevnim satima imali smo priliku da čujemo mrzitelje svakog napretka Srbije, da u ovoj sali iznose neistine i još jednom pokušavaju građane Srbije da dovedu u zabludu. Pre svega, govorili su i o zaposlenjima, i o Zakonu o transplantaciji i o svemu onome što je urađeno, ali svakako da ospore sve ono dobro što je urađeno prethodnih nekoliko godina.

Ovom prilikom želim da istaknem da je ovo zaista dobar zakon. Ponoviću to još jednom, zakon koji će spasiti mnoge živote, pre svega živote mladih koji čekaju na taj poziv za spas i ne mogu da shvatim one kolege, kojih sada ovde nema produžili su pauzu, jer oni uvek imaju preča posla, a time pokazuju i to da im je samo lični interes u pitanju, a ne briga o građanima.

Tako da želim da ih podsetim, a verovatno će čuti to – šta je sve ovo Ministarstvo uradilo i šta je sve Vlada Republike Srbije uradila u prethodnom periodu? Pa, u prethodnom periodu su zaposleni preko 2.000 radnika, samo prošle godine, što znači preko 2.000 zdravstvenih radnika u preko dvadesetjednoj zdravstvenoj ustanovi širom Srbije, što znači novi kadar, nova zaposlenja i mi želimo da držimo mlade ljude u ovoj zemlji, a ne onako kao što su oni radili.

Ja sam prva bila na listi 2002. godine, čekala za posao, zato što nisam bila podobna direktorki žutog preduzeća. U Kruševcu jedini lekar koji je bio na listi dve godine na Zavodu za zapošljavanje samo zato što nisam odgovarala po političkoj liniji i zato sam ovde i zato se borim i dalje protiv njih i neću dozvoliti da se oni vrate, a to im neće dozvoliti ni građani Srbije, jer oni ne zaboravljaju svu onu pustoš koju su ostavili, ne samo u zdravstvenom sistemu, nego i u privredi, ekonomiji, u svim mogućim granama. Zato idemo napred, dobre zakone izglasaćemo, a građanima ćemo ih predstaviti i objasniti zašto su oni dobri i u interesu svih nas. Hvala.

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Zahvaljujem uvaženi predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege, sam podatak da je od početka godine spašeno preko 40 života od oko šesnaestoro donatora mislim da je više nego dovoljno da građani shvate da je ovo jako dobar zakon.

Inače, oni sa druge strane koji nam celog dana spočitavaju da donosimo zakon u kome građani neće znati o čemu se radi, nije tačno. Poslanici SNS su gotovo svakodnevno u kontaktu sa građanima i mi imamo politiku, jasan cilj i jasnu politiku pred nama, a ne služimo se neistinama kao što to rade oni iz žutog preduzeća. Zato oni samo mogu da pobeđuju na Tviteru i društveni mrežama, a mi pobeđujemo tamo gde nam građani daju svoj glas, a to je na izborima.

Ovom prilikom želela bih da dodam još razloga zbog kojih ću glasati i podržati ovaj zakon, a to su upravo i rezultati nadležnog ministarstva. Naime, nedavno je gospodin ministar gostovao u mom gradu Kruševcu i uspeo je da iskordiniše rad Kruševačke opšte bolnice sa Kliničkim centrom u Nišu prema kome gravitiraju pacijenti iz Kruševca i sada umesto samo jednog pregleda koji je bio ranije na magnetnoj rezonanci, građani Kruševca mogu da imaju četiri pregleda nedeljno, što je zaista za svaku pohvalu jer se vidi ta koordinacija, a upravo u tome je učestvovalo i nadležno ministarstvo.

O uspesima i svemu onome što je urađeno u Kruševačkoj bolnici, mislim da smo mnogo puta u ovoj sali čuli. Stanje u zdravstvu nije toliko dobro. Naravno da se radi i dalje, ali upravo svi ovi reformski zakoni koji su donešeni u prethodnih nekoliko godina i sve ono što se radi pokazuje da idemo ka dobrom putu da sve bude kako je trebalo da bude davno, ali na žalost 12 godina vladavine žutog preduzeća je toliko uništilo Srbiju da nam treba mnogo godina da se oporavimo. Hvala.

Deveto vanredno zasedanje , 20.07.2018.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući, poštovani ministre sa saradnicima, poštovane koleginice i kolege narodni poslanici i poštovani građani Srbije, već treći dan raspravljamo o veoma važnim zakonima iz oblasti zdravstva i zaista smatram da su ovo zakoni koji su jako bitni i koji bi trebali da nas ujedine, sve ovde, i da svi radimo na podizanju, pre svega svesti naših građana, o tome koliko su važni ovi zakoni i koliko je važna naša humanost koju trebamo da pokažemo.

Smatram da kada su predloženi zakoni u pitanju ne bi trebalo da postoji bilo kakva dilema i sumnja u njihovu, kako primenu, tako i bilo kakvu sumnju da će biti bilo kakvih zloupotreba. Ono što predloženi zakoni predstavljaju, predstavljaju signal društva da je društvo spremno da pokaže humanost, odnosno najviši stepen humanosti i signal građanima da je društvo spremno da prihvati transplantaciju kao jedna normalna terapijski poduhvat koji se radi svuda u svetu.

Ovom prilikom želim samo za one građane koji gledaju ovaj prenos, a možda još uvek ne znaju šta to znači transplantacija. Transplantacija znači nešto što predstavlja mnogim ljudima, pre svega mladim ljudima da mogu da nastave svoj život kvalitetnije i bolje, a svakako da se organi uzimaju od osoba koje su preživele moždanu smrt, a moramo naše građane da upoznamo sa time da iz moždane smrti nema povratka. Zaista niko neće uzimati organe sa živih ljudi, neće biti bilo kakvih zloupotreba jer u procesu transplantacija učestvuje više desetina ljudi. Znači, u jednom danu ili noći više desetina medicinskih radnika učestvuje u tom procesu i da li uopšte može tada da se posumnja na bilo kakvu zloupotrebu.

Smatram da bi svi mi trebali da zauzmemo jedinstven stav i da radimo na podizanju svesti i da našim građanima kako iz ove sale damo jednu jasnu poruku, ali tako i u kontaktu van ove sale, da je ovo nešto što je nešto najhumanije i ponosna sam na našu Vladu, na naše ministarstvo koje je posle toliko godina smoglo snage da donese ovako dobre zakone.

Poštovani ministre, ovom prilikom bih da vam se zahvalim na svemu onome što radite u prethodnih nekoliko godina i danas, da naše zdravstvo oporavite od uništenog zdravstva do 2012. godine, a znamo svi na kakvom je ruglu propasti bilo 2012. godine. Nastavite tako, a mi ćemo sa ove strane vas podržavati i dalje. Hvala vam.

Imovinska karta

(Kruševac, 26.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 16.04.2014 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 70000.00 RSD 28.01.2016 -
Član upravnog odbora Zavod za Javno zdravlje Republika Mesečno 10000.00 RSD 27.09.2013 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 09:30