JASMINA OBRADOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 29.01.1961. godine. Živi u Futogu, Novi Sad.

Po zanimanju je tehničarka pravne struke. Predsednica Mesnog odbora SNS-a u Futogu.

Nakon izbora 2012.godine, izabrana je za narodnu poslanicu, a istu funkciju je nastavila da obavlja i nakon parlamentarnih izbora 2014. U istom sazivu bila je članica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Mandat joj je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanim 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 22
  • 0
  • 3
  • 2
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 8 meseci i 26 dana i 22 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 10 meseci i 28 dana i 18 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 10 meseci i 28 dana i 18 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Deveto vanredno zasedanje , 19.07.2018.

Zahvaljujem.

Poštovane kolege poslanici, cenjeni ministre sa saradnicima, poštovani građani, ovim Predlogom zakona o ljudskim ćelijama i tkivima, kao i ostalim zakonima iz seta zakona iz sfere zdravstva, Srpska napredna stranka sa Aleksandrom Vučićem na čelu nastavlja sa izgrađivanjem i uređivanjem naše zajedničke kuće, Republike Srbije.

Cilj mojih amandmana je da se naglasi taj sveukupni napredak i poboljšanje medicinskog sistema u Republici Srbiji. Navešću neke konkretne primere kako mi to u Novom Sadu, predvođeni gradonačelnikom Milošem Vučevićem, radimo, kako se to konkretno poboljšava medicinski sistem.

Pre nekih mesec dana novi objekat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu počeo je da radi. Takođe, izgrađene su interne saobraćajnice za pristup vozila hitne pomoći garaži sa dva ulaza. Izgrađena je jedna zaista svetski moderna zgrada u kojoj će naši lekari pružati medicinsku pomoć.

Vrednost ove investicije je oko 340 miliona dinara, a kupili smo i četiri nova vozila hitne pomoći. Tokom prethodne četiri godine mimo ovog projekta grad je uložio 146 miliona dinara u Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

Važna informacija za roditelje je da na ovoj adresi radi dežurna noćna pedijatrija sa najboljim lekarima i opremom.

U novom i odlično opremljenom objektu sistem funkcionisanja novosadske hitne pomoći će biti mnogo efikasniji. Ovo je primer kako treba realizovati ovako veliku investiciju, jer ceo posao završen je za manje od godinu dana. Uspeli smo da za dve godine uložimo više od 3.750.000 dinara u povećanje nivoa zdravstvene zaštite u Vojvodini.

Verujem da ovakvi primeri postoje i u drugim sredinama u Republici Srbije, svugde gde vlast vrši SNS, ali ono u šta ne mogu da verujem, a to je sve ono što sam danas tokom rasprave o amandmanima čula. Slažem se, ne mora neko da bude doktor, lekar, medicinski radnik da bi imao pravo da komentariše ovaj zakon, ali isto tako nikome ne daje za pravo činjenica da nije zdravstveni radnik da na najgrublji mogući način osporava ispravnost donošenja ovakvog zakona.

Zašto pričam na ovakav način? Ja sam neko ko u široj porodici ima primer transplantacije jetre. Znam kako je bila duga noć dok smo čekali da se čitav posao pokrene. Znam kako je bila duga godina oporavka i znam kako smo sa nestrpljenjem iščekivali petu godinu nakon transplantacije.

Dakle, usklađivanje zakona sa evropskim zakonima u ovom slučaju nije prioritet. Ja mislim da je ovo nešto što Srbija čeka, što bolesni čekaju i ne vidim čemu taj paranoičan pristup sa navođenjem primera prelaska pešačkog prelaza? Setite se kako je osporavana čitava akcija donorske kartice, kako su ljudi krili da imaju karticu jer im je neko rekao – Ti nisi normalan, zakucaće ti na kuću zato što znaju da si ti potpisao da ćeš nakon smrti donirati svoje organe.

Ja ne bih navodila dalje primere, osim što molim građane Srbije da shvate da nisu svi dobronamerni i da nije svaka diskusija vezana za donošenje ovog zakona.

Dobar deo diskusije u ovom parlamentu danas, hajde, možda nije dobar deo, ali jedan deo diskusije znamo na šta je bio usmeren, osporiti sve ono što radi Vlada iako je donošenje ovog zakona zaista nešto na šta se čeka.

Ministre, podržavam ovo. Naravno da ću glasati za ovaj zakon, a mislim da ćemo u daljoj diskusiji na jedan sasvim drugačiji način pristupiti komentarisanju donošenja zakona. Zahvaljujem.

Osmo vanredno zasedanje , 26.06.2018.

Zahvaljujem.

Cenjeni ministre, sa saradnikom, kolege poslanici, poštovani građani, 2013. godine na Petrovaradinskom groblju obnovljen je spomenik ruskim vojnicima iz Prvog svetskog rata. Spomenik u obliku ruskog pravoslavnog krsta bio je podignut davne 1929. godine, na mestu gde je sahranjeno 96 vojnika ruske vojske, koji su umrli od rana i bolesti u austrougarskom zarobljeničkom logoru kod Novog Sada. Srušen je 90-ih godina prošlog veka, a obnovljen u julu 2013. godine. Godine 2017. završeni su radovi na obnovi Spomenika Sloboda na Iriškom Vencu. Mogla bih ja još nabrajati diljem Srbije, ovo je konkretno vezano za Novi Sad, i ovo je samo primer dela onoga što sam navela, dokaz da su neki od mnogih primera kako SNS postupa sa ratnim memorijalima.

Za nas su sve žrtve koje su date slobodu Srbije i zaslužuju naše ogromno poštovanje. Naše je da takve spomenike podižemo, obnavljamo i održavamo i čuvamo sećanje na njihove žrtve. Najbolji način da to sećanje na njih sačuvamo je da stvorimo uređenu, ekonomski moćnu, politički nezavisnu i na međunarodnom političkom planu uvaženu i cenjenu Republiku Srbiju.

Zato je razvoj Republike Srbije u svakom svom pojavnom obliku najbolji spomenik koji podižemo i kojim vraćamo dug precima i bolju i uređeniju zemlju ostavljamo potomcima. Zato ću u danu za glasanje podržati ovaj a i ostale zakone koji se nalaze na dnevnom redu ove sednice. Zahvaljujem se.

Osmo vanredno zasedanje , 25.06.2018.

Zahvaljujem predsedavajući.

Cenjeni ministre sa saradnicima, kolege narodni poslanici, poštovani građani, mi poslanici SNS amandmanima kojima podnosimo, pokazujemo u kojim je sve to sferama života Srbija napredovala od kada je brigu o državi preuzela SNS, sa Aleksandrom Vučićem na čelu.

Danas pred nama je set zakona iz sfere rada boračkih i socijalnih pitanja. Među ovim zakonima je i zakon o kome danas razgovaramo, Predlog zakona o ratnim memorijalima. Ovim zakonom pravno se uređuje materija koja je do sada bila regulisana zakonima iz perioda SFRJ, Zakon o uređivanju i održavanju grobalja boraca, Zakon o obeležavanju i održavanju grobalja i grobova pripadnika saveznih armija i drugih stranih armija na teritoriji Jugoslavije i Zakon o grobljima i grobovima boraca u inostranstvu.

Donošenjem novog opšteg zakona iz ove sfere, uređuje se važan aspekt društvenog delovanja. Ovim zakonom pokazujemo da poštujemo one koji su se borili za Republiku Srbiju kako u nedavnim, tako i u ranijim ratovima. Ovim zakonom takođe pokazujemo da poštujemo i ne zaboravljamo svoje ratne saveznike i da želim da dostojno obeležimo njihova grobna mesta ili mesta pogibije.

Poštovanjem tradicije i onih koji su se borili za slobodu Republike Srbije, u velikoj meri i afirmišemo napredak koji Republika Srbija postiže poslednjih godina od kada SNS vrši vlast. Mi srpske saveznike nećemo nikada da zaboravimo i poštovaćemo njihovu žrtvu za Republiku Srbiju, a vodićemo otvorenu i poštenu politiku i prema partnerima na istoku i prema partnerima na zapadu. Takav diplomatski pristup se svakog dana prepoznaje. Srbija je danas pouzdan i cenjen partner u međunarodnoj zajednici, a predsednik Aleksandar Vučić izrastao u nesumnjivo najvećeg lidera u regionu.

U danu za glasanje podržaću pomenuti predlog zakona. Zahvaljujem se.

Imovinska karta

(Beograd, 25.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- JKP Lisje sa PO (Pomoćnik šefa) Pokrajina Mesečno 75000.00 RSD 20.05.2005 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 30000.00 RSD 16.04.2014 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 11:35