MIRKO KRLIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1955. godine u Zrenjaninu.

Po zanimanju je novinar.

Bio je urednik i voditelj TV emisija političkog i opšte-društvenog sadržaja, glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“,analitički saradnik i dopisnik u više časopisa i dnevnih listova. Radio je i kao PR menadžer „Jugoremedija“ i direktor marketinga u „Servo Mihalj turistu“.

Odlukom Vlade Republike Srbije, 2012. godine, postavljen je za pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohinju.

Nakon osnivanja Srpske napredne stranke postao je predsednik Saveta za informisanje SNS-a u Zrenjaninu, kao i potpredsednik Gradskog odbora SNS-a u Zrenjaninu.

Na izborima 2014. godine izabran je za narodnog poslanika kada je bio član Odbora za Kosovo i Metohiju i član Odbora za kulturu i informisanje, a mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanim 24. aprila 2016. godine.

Oženjen je, otac četiri ćerke.

Osnovne informacije

Statistika

  • 6
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Članstvo u radnim telima

Odbor za Kosovo i Metohiju

Odbor za kulturu i informisanje

Poslanička grupa prijateljstva - Alžir

Poslanička grupa prijateljstva - Argentina

Poslanička grupa prijateljstva - Australija

Poslanička grupa prijateljstva - Belgija

Poslanička grupa prijateljstva - Bosna i Hercegovina

Poslanička grupa prijateljstva - Brazil

Poslanička grupa prijateljstva - Bugarska

Poslanička grupa prijateljstva - Danska

Poslanička grupa prijateljstva - Finska

Poslanička grupa prijateljstva - Grčka

Poslanička grupa prijateljstva - Holandija

Poslanička grupa prijateljstva - Hrvatska

Poslanička grupa prijateljstva - Indija

Poslanička grupa prijateljstva - Iran

Poslanička grupa prijateljstva - Irska

Poslanička grupa prijateljstva - Izrael

Poslanička grupa prijateljstva - Japan

Poslanička grupa prijateljstva - Jermenija

Poslanička grupa prijateljstva - Kanada

Poslanička grupa prijateljstva - Kipar

Poslanička grupa prijateljstva - Kuba

Poslanička grupa prijateljstva - Litvanija

Poslanička grupa prijateljstva - Luksemburg

Poslanička grupa prijateljstva - Makedonija

Poslanička grupa prijateljstva - Mađarska

Poslanička grupa prijateljstva - Meksiko

Poslanička grupa prijateljstva - Norveška

Poslanička grupa prijateljstva - Poljska

Poslanička grupa prijateljstva - Rumunija

Poslanička grupa prijateljstva - Slovenija

Poslanička grupa prijateljstva - Velika Britanija

Poslanička grupa prijateljstva - Češka

Poslanička grupa prijateljstva - Španija

Poslanička grupa prijateljstva - Švajcarska

Poslanička grupa prijateljstva - Švedska

Poslanička grupa prijateljstva - Belorusija

Poslanička grupa prijateljstva - Crna Gora

Poslanička grupa prijateljstva - Italija

Poslanička grupa prijateljstva - Kina

Poslanička grupa prijateljstva - Nemačka

Poslanička grupa prijateljstva - Rusija

Poslanička grupa prijateljstva - Sjedinjene Američke Države

Radna grupa za prikupljanje činjenica i dokaza u rasvetljavanju zločina nad pripadnicima srpskog naroda i ostalih nacionalnih zajednica na Kosovu i Metohiji

Pitanja građana

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 mesec i 16 dana i 8 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 3 meseca i 18 dana i 3 sata

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

Set medijskih zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 12 dana

1. Da li smatrate da je dobro da Srbija ima jedan regionalni javni servis? 2. Da li je normalno da građani Južne i Istočne Srbije plaćaju javni servis koji nema nikakvu obavezu prema njima i koji nije ni vidljiv u tom regionu? 3. Da li je to diskriminacija? 4.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Peto vanredno zasedanje , 25.09.2017.

Hvala predsedavajući. Dame i gospodo narodni poslanici, poštovani ministre, neću koristiti puno vremena, tek toliko da podržim inicijativu ministarstva jednim vrlo slikovitim primerom, i da vama koji imate sumnju u to da li je došlo do rastakanja nacionalnog integriteta, kako je to rekao profesor Atlagić.

Najbolje ćete videti ako, kojim slučajem odete u Banja Luku. Predpostavljam da je većina vas tamo bila.

U centru Banja Luke nalazi se ogromni spomenik. Obelisk. Nalazi se preko gde je nekada srušena srpska pravoslavna crkva, na svu sreću, danas ponovo podinuta. Tamo se nalaze stihovi srpskog pesnika, gde je jedan red pisan ćirilicom, a drugi red latinicom. Neverovatan nonsens, nešto što samo pokazuje primer da je u ime bratstva i jedinstva ovaj narod bio spreman da se odrekne svog nacionalnog identiteta, i zbog toga pozdravljam što se danas ćirilično pismo na ovaj način ponovo utvrđuje i što se štiti ovakvom vrstom zakona.

Znate, da bi smo opstali u ljudskom obliku, mi moramo čuvati svoju kulturu, svoj identitet i svoje nacionalno dostojanstvo. Ja vas molim da zadržite ljidski oblik bar do kraja ovog mandata, da čuvate svoj identitet i svoju kulturu.

Ne verujem da će vam to posle biti potrebno, možete se vratiti u svoj prirodan oblik. Prijatno.

Sedma sednica Drugog redovnog zasedanja , 27.12.2016.

Hvala gospođo predsedavajuća.
Ja bih samo hteo da pohvalim Vladu i pohvalim ministra što se amandman opozicije prihvata u ovom trenutku zato što to doživljavam kao neko ko se godinama bavio ovim poslom kao smisao pokajanja, jer, znate, pokajanje je, niko ne traži bezgrešnost, nego pokajanje.
U vreme kada su se lupale table RTS, kada se u Vojvodini sasvim drugačije gledalo na ono što dolazi iz Republike, a danas čini zajednicu informisanja, jako je važno da upravo ovako danas razgovaramo. Samim tim, pohvaljujem i prihvatanje ovog amandmana i naravno zajedničku ideju da informisanje bude onako kako najviše odgovara građanima Srbije, bez obzira da li živeli u Vojvodini, u centralnoj Srbiji, u Beogradu ili na KiM. Hvala vam.
`PREDSEDNIK: Reč ima Vladimir Đukanović.

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja, 08.12.2016.

Hvala, predsedavajući.
Još jednom se izvinjavam, ali zaista sam se izjavio odmah posle prve rečenice koju je izgovorio narodni poslanik, a koja je zabolela, jer sve što se moglo čuti je nije mi jasno i nisam razumeo. Trebali ste da razumete i da znate šta ste ovde uradili.
Brisanje ovoga što vi nazivate finansiranjem koje vama nije jasno jeste promena jednog kursa politike prema Kosovu i Metohiji. Lepo je da ste to rekli. Drago mi je da ste definisali vašu politiku vaše poslaničke grupe ili makar šta to bilo. Lepo je da ste to definisali.
Reći ću vam šta se finansira sa aproprijacije 481. Bilo bi dobro da ste to znali, a mogli ste to saznati da ste se malo potrudili.
Pre svega, sve što se dešava vezano za SPC, kao poslednju instituciju srpskog naroda na KiM južno od reke Ibar, upravo dolazi sa ovih finansija.
Skratiću vam samo da vam bude jasnije. Angažuje se pravna zaštita, profesionalno pravna zaštita, u cilju odbrane i uzurpiranje i rušenja imovine SPC. Finansira se Crveni krst Srbije, pomažu mnoge nevladine organizacije koje se bave kulturom, kulturnom baštinom, socijalnom zaštitom, posebno, i naravno odbranu ljudskih prava srpskog i nealbanskog naroda na Kosovu, kao i finansiranje interno raseljenih lica, pokušaj njihovog povratka. Eto, na čiju ste se stranu vi stavili. Eto šta hoćete da brišete. Vi se stavljate na stranu onih koji su srušili 150 crkava i manastira na KiM. Vaši saradnici su oni koji su šest hiljada grobova prekopali na Kosovu. Oni koji su 10 hiljada bogoslužbenih predmeta, ikona, pokrali koje se danas nalaze na tržištu, tajnom tržištu Evrope i sveta. To su vaši saveznici. Niste vi meni interesantni, i vaša politika je dobrodošla da se vidi i da narod Srbije čuje o čemu govorite, mene više interesuju ovi vaši solidarni poslanici koji iz neke opozicione solidarnosti malo, malo pa se slikaju u holu svi zajedno. Kako će sada, posebno poslanici za KiM opozicioni i oni koji svako jutro ovde prizivaju Boga i prizivaju tačku dnevnog reda o KiM, dalje sa vama sarađivati? Baš bi lepo bilo da čujemo kako ćete ponovo biti zagrljeni u holu Narodne skupštine.
Ovo nije samo politika priznavanja Republike Kosovo, ovo je politika raseljavanja poslednjeg srpskog stanovništva sa Kosova, i lepo je da je to Srbija danas videla preko vašeg amandmana.

Imovinska karta

(Beograd, 22.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 97000.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 97000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 13:17