SONJA VLAHOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena je 1969. godine u Peći. Živi u Beogradu.

Diplomirana ekonomistkinja.

Za narodnu poslanicu izabrana je na izborima 2014. godine, a mandat joj je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 61
  • 0
  • 62
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 6 meseci i 22 dana i 17 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 5 meseci i 1 sat

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 7 meseci i 1 dan

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala poštovani predsedavajući.

Ovo je moj drugi amandman na Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja i to sa posebnim osvrtom na privredni rast. Znamo da je osnovna politika Vlade Republike Srbije privredni rast i veće zapošljavanje.

Posle uspešno završene fiskalne konsolidacije i makroekonomske stabilnosti, s ponosom mogu da istaknem da je privredni rast naše zemlje došao na zavidni nivo od 4,5% u prvih devet meseci 2018. godine. Povećavanje životnog standarda, kroz povećanje penzija građana i plata, povećavanje realnih prihoda, kroz veće zapošljavanje, što na procenat nezaposlenosti koji je 11,3%, govori kroz planirano povećanje cene rada, tako da će od 2019. godine, 1. januara minimalna plata od 24.000 doći će na 27.000 dinara, veće zapošljavanje u privatnom sektoru, a smanjenje zapošljavanja u javnom sektoru. Sve navedeno utiče na privredni rast i ekonomski napredak naše zemlje.

Poštovani građani i građanke Srbije, čuli ste od ministra Siniše Malog da je javni dug naše zemlje dostigao 54,1% BDP. Srbija, naša zemlja stoji na dobrom putu daljeg dobrog, privrednog i ekonomskog razvoja. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala, poštovani predsedavajući.

Čast je diskutovati o ovakvom predlogu budžeta, jer Predlog budžeta za 2019. godinu karakteriše povećanje životnog standarda naših građana kroz povećanje plata i penzija i obezbeđuje kapitalne investicije.

Sami smo čuli, od uvaženog ministra, Siniše Malog da je 30%, za Predlog o budžetu predloženo da se za investicije izdvoji 30% više nego prethodne 2018. godine. Od toga ćemo graditi autoputeve, veliki broj mostova, tunela, domova zdravlja, vrtića, škola, bolnica, kliničkih centara. Veliki broj novih projekata i nastavak postojećih, kako bismo u što kraćem vremenskom periodu obnovili i izgradili našu infrastrukturu.

Predlog budžeta za 2019. godinu karakteriše i razvoj privrede, akcenat na razvoj privrede, samim tim što smo smanjili opterećenje zarada sa 63% na 62%.

Poštovani građani i građanke Srbije, želim samo da demantujem naše kolege iz opozicije, još jednom da naglasim da cena goriva pada i pada će, i da javni dug sada iznosi 54,1% BDP. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Zahvaljujem poštovana predsednice.

Uvaženi ministri, kolege i koleginice, poštovani građani Srbije, već danima slušamo raspravu o najvažnijem zakonu o budžetu naše zemlje. Već danima slušamo diskusije naših kolega iz opozicije, pojedinih iz opozicije i shvatila sam da su oni postali opozicija ne samo vlasti i vladajuće koalicije, oni su …

Imovinska karta

(Beograd, 22.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95617.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95617.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:35