VLADIMIR ORLIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 15.04.1983. godine. Živi u Beogradu.

Po zanimanju je doktor nauka - elektrotehnike i računarstva.

Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2007. godine, na Odseku za elektroniku, telekomunikacije i automatiku- smer telekomunikacije, dok je 2012.godine zvanično promovisan u doktora nauka, takođe na Elektrotehničkom fakultetu.

Bio je inženjer za istraživanja i razvoj u Istraživačko-razvojnom centru "IMTEL Mikroopt dd" i Institutu za mikrotalasnu tehniku i elektroniku "IMTEL Komunikacije AD". Od 2008. do 2011. je radio kao rukovodilac Odeljenja za digitalnu obradu signala u Institutu za mikrotalasnu tehniku i elektroniku "IMTEL Komunikacije AD". U periodu od 2011. do 2012. radio je kao inženjer senior u "High Tech Engineering Center doo", a od 2012. radi u Istraživačko- razvojnom centru "VLATACOM d.o.o.", kao sistem arhitekta.

Objavio je preko 50 naučnih radova i bio je stipendista Ministarstva prosvete, Fonda za mlade talente Vlade Republike Srbije i Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo.

Član Udruženja pisaca "Poeta" na Čukarici.

Govori engleski jezik.

Potpredsednik je Opštinskog odbora SNS Čukarica.

Osnovne informacije

Statistika

  • 320
  • 0
  • 5
  • 5
  • 7 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 mesec i 17 dana i 19 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 3 meseca i 19 dana i 13 sata

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

Molba prvih bolonjaca

čeka se odgovor 1 godina i 1 mesec i 26 dana

Poštovani, obraćam Vam se kao student bolonje generacija 2007/2008 Univerziteta u Nišu. Trenutno se veliki broj bolonjaca upisanih u prvu godinu studija 2006/ 2007 , 2007/2008 nalazi u veoma lošem položaju.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja , 12.12.2017.

Hvala.

Ovim amandmanom podvlači se značaj razvoja države i ja se još jednom duboko slažem sa ocenom koju je izneo ministar Vujović, da je grad Beograd odličan primer razvoja i odličan potencijal daljeg razvoja države. To se, kada je reč o gradu Beogradu, zaista odnosi na značajne projekte koji se već realizuju, ubrzano realizuju, poput projekta Beograd na vodi, ali i poput onih projekata koji su najavljeni i čija se realizacija očekuje u periodu neposredno ispred nas. Na primer, projekat stanova sa popularnom cenom, stanova sa prosečnom cenom kvadrata od oko 500 evra, koja konkretno u gradu Beogradu može biti realizovan na, čini mi se, tri lokacije koje su trenutno u opticaju. To su lokacije u Borči, lokacije kod naselja Dr Ivan Ribar na Novom Beogradu i lokacija Makiško polje. Makiško polje kao, verujem, izvanredan primer potencijala za budući razvoja koje treba da se, nakon nedavno usvojenih planova, zvanično implementira kao potpuno nov, moderan, snažan poslovno industrijski kompleks, koji će otvoriti kompletan Beograd i predstavljati važan resurs za čitavu prestonicu. Kada govorimo o projektu te veličine, jasno je da je reč o projektu koji je važan za čitavu zemlju.

Prva planirana trasa metroa, beogradskog metroa, treba da pođe baš tu, iz tog Makiškog polja, i da ga poveže sa centrom grada, te negde baš u reonu Beograda na vodi čini važno čvorište za povezivanje tzv. interkonekciju i drugih važnih trasa jednog metroa.

Da je i modernizacija, o kojoj inače govori češće, kolega Marković, takođe važna i takođe prisutna, baš u našoj prestonici, dokaz je recimo i inicijativa da se radi i gradi po tvom. Dakle, mogućnost da stanovnici naše prestonice, koristeći jednu savremenu aplikaciju, sami govore šta žele da se radi u prestonici. Na taj način mi stičemo sve preduslove, ne samo da se građani pitaju, već da Beograd bude moderan i savremen, a ne bude DOS Palanka, kako su neki jedino umeli da prave. Hvala lepo.

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja , 12.12.2017.

Hvala.

Ja se baš i javljam iz tog razloga koji ste upravo naveli. Ja se javljam jer želim da pomognem vama i želim da vam predložim da u skladu sa članom 112. mi preduzmemo onu meru koja nije invazivna, znači, ne podrazumeva nikakvu kaznu, ne podrazumeva da se oduzima vreme, doduše, ni onima koji ga više nemaju, ni onima kojima ga je ostalo malo, ne podrazumeva nikakve opomene, oduzimanje reči, ništa nalik tome.

Hteo sam da vam predložim zbog toga što očigledno imamo problem sa disciplinom i koncentracijom narodnih poslanika, gospodine predsedavajući, npr. sa koncentracijom da se držimo teme, a da ne udovoljavamo porivima i željama onih koji bi očigledno da se operu zbog toga što su sami podneli amandman sa Deda Mrazom, da danas komentarišu tuđe amandmane.

To nam ne treba i to nije ni držanje teme, ni vođenje računa o dostojanstvu Skupštine. Takođe, iz razloga što postoje ljudi kojima je strašno stalo da objasne da je Boris Tadić bio politički genije, samo mu se, eto, omaklo da doživi debakl 2012. godine i da od tada ne vredi ni po lule duvana, da ne izlazimo u susret ni porivima i željama onih kojima je neobično stalo da dokažu …

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja , 12.12.2017.

Naravno, vama, sve ovo vama govorim.
Da ne izlazimo u susret željama onih kojima je neobično stalo da dokažu, u praksi dokažu da nisu slučajno predsednici izvršnog odbora žutog preduzeća, već je to iz razloga što su jedini tamo od kojih je Dragan Šutanovac intelektualno nadmoćniji.
Želeo sam da predložim da u skladu sa članom 112. date kratku pauzu da se te usijane glave malo ohlade, da se strasti malo smire, pa da mi možemo da raspravljamo o ovim amandmanima dalje. Samo toliko. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 28.09.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27400.00 RSD 16.04.2014 - 03.06.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27400.00 RSD 03.06.2016 -
- Skupština grada Beograda (Odbornik) Grad Mesečno 10000.00 RSD 08.09.2016 -
Poslednji put ažurirano: 03.03.2017, 09:59