ZORAN BOJANIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1959. godine.

Po obrazovanju ekonomista, zaposlen u “Telekom Srbija a.d. – Direkcija za komercijalne poslove” na radnom mestu koordinatora za podršku prodaje.

Član SNS od osnivanja. Obavljao je funkciju poverenika gradskog odbora. Izabran je za predsednika Gradskog odbora SNS u Kraljevu, sve do podnošenja ostavke u junu 2014. godine.

Za narodnog poslanika izabran je na izborima 2012. godine. Mandat mu je potvrđen i na izborima 2014. i 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 63
  • 0
  • 63
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 4 meseca i 15 dana i 12 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike - Pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 24 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 26 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Gospodo ministri, koleginice i kolege, kao što rekoh i juče u obrazlaganju amandmana na član 1, pred nama je jedan celovit, dobar, moderan predlog zakona, predlog zakona za ovo vreme, za vreme elektronskih komunikacija i brzog interneta, predlog zakona koji će omogućiti svakom od nas da u svakom trenutku, pritiskom na jedno dugme, vidimo sve ono šta bi trebalo da stoji kada su u pitanju naša socijalna davanja, da se neko ne iznenadi posle godinu ili dve dana kada ode ili u Fond PIO da preda zahtev za penziju i vidi da mu neko nije uplaćivao određene poreze i doprinose, a na koje je imao pravo u svom radnom odnosu, predlog zakona koji podržava sve one napore Vlade Republike Srbije i nas u ovoj parlamentarnoj većini i koji govori da mislimo o budućnosti, da stvaramo za budućnost.

Znači, sve ovo što radimo i svi zakoni koje donosimo za ovih zadnjih šest godina upravo je rad na budućnosti, na sutrašnjici koja će biti mnogo bolja nego što nam je bila prošlost i mnogo bolja nego što je i sadašnjost, jer iz jednog teškog perioda mi smo uspeli da pokrenemo nešto što je bilo teško pokrenuti. Kada su danas sa ponosom mnogi od nas isticali da smo samo u jednom danu smanjili javni dug za milijardu i nešto evra, za dva indeksna poena, to mnogo znači. Ovaj zakon će omogućiti da u nekom sledećem periodu ne razmišljamo o smanjivanjima, da razmišljamo o primanjima i o mnogo većim ličnim primanjima i o boljem standardu svakog našeg građanina. Hvala vam.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Zahvaljujem, uvažena predsednice parlamenta Republike Srbije, gospodo ministri, koleginice i kolege, još jedan od amandmana iz meni omiljene teme – održivog razvoja, amandman na član 3. predloga ovoga zakona. Ovim amandmanom pokušavam, kao i svim prethodnim, da osnažim sve one naše napore u ekonomskom i privrednom oporavku Republike Srbije, ali pre svega u održivom razvoju, u oporavku i razvoju koji će trajati. Znači, ovo je trenutak kada mi nešto pokrećemo iz stanja letargije i stanja zaostajanja i pokušavamo da stvorimo nešto za budućnost za generacije koje će doći iza nas.

Drago mi je da i Vlada Republike Srbije u svim svojim zakonskim predlozima strogo se pridržava onih 17 ciljeva Agende 2030 i ovde ću pomenuti samo dva cilja. Jedan je dostojanstven rad i ekonomski rast. Kada to kažem, mislim na promovisanje kontinuiranog inkluzivnog i održivog ekonomskog rasta, punu produktivnost i zaposlenost, kao i dostojanstven rad za sve. To svi predlozi zakona i sve ono što činimo u ovom prethodnom periodu ne govore. Pomenuću još jedan cilj, a to je cilj bez siromaštva. Okončati siromaštvo svuda i u svim oblicima.

O ovom amandmanu toliko. Nastaviću u sledećem. Hvala vam.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 04.12.2018.

Zahvaljujem, uvaženi predsedavajući.

Gospodine ministre, koleginice i kolege, pred nama je jedan vrlo kvalitetan predlog zakona.

Uložio sam amandman na član 1, na član koji se tiče opštih odredaba u ovom zakonu, upravo u cilju da pojačam napore predsednika Republike, Vlade Republike Srbije i ove skupštinske većine u ekonomskom i održivom razvoju Republike Srbije, pa i ovaj dobar zakon upravo kreće u tom pravcu. Da je to tako, reći ću vam iz jednog prostog primera.

Mi imamo sada velikih problema kod onih naših sugrađana koji su se devedesetih godina bavili nekim privatnim biznisom. Znači, od 1990-te, do 1994. godine sva dokumentacija koja se ticala njihovih socijalnih davanja, odnosno poreza, doprinosa vodila se u nekadašnjem ZOP-u, odnosno Službi društvenog knjigovodstva. Od 1994. godine to je već preuzela poreska uprava i tu nema problema, ti podaci postoje. Ali, za sve one ljude koji su do 1994. godine imali neke svoje privatne, u to vreme to su bili većinom s.t.r. ili možda neke apoteke, za većinu je problem naći dokumentaciju i ostvariti, evo sad većini njih stiže 65 godina starosti ili 40 godina staža i pokušavaju da ostvare svoje penzije, nisu u mogućnosti za taj period.

Služba društvenog knjigovodstva koja je 2000. godine uništena i ugašena ne postoji, i Trezor, proveravao sam u Trezoru, ne postoji arhiva iz tog perioda. U Poreskoj upravi opet ne postoji, jer Poreska uprava nije ni bila u obavezi da takvu dokumentaciju ima. Na ovaj način mi ćemo potvrditi upravo ono da se staramo o ekonomskom i održivom razvoju, da mislimo o budućnosti. Znači, niko u budućnosti zahvaljujući ovakvim merama i ovakvim zakonima neće imati te probleme koje naši sugrađani u ovom trenutku imaju. Hvala.

Imovinska karta

(Kraljevo, 02.02.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Član Skupštine Akcionarsko drušvo Železnice Srbije, Beograd Republika mesečno 42620.00 RSD 23.12.2013 - 08.01.2015.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije (Paušal) Republika mesečno 27200.00 RSD 03.06.2016 -
- Telekom Srbija A.D., Beograd (Stalni rad) Republika mesečno 94000.00 RSD -
Poslednji put ažurirano: 06.12.2017, 15:13