JELENA ŽARIĆ KOVAČEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 02.05.1981.godine u Nišu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu, na kome je kasnije stekla zvanje master pravnih nauka. Po zanimanju je advokat. Radila je kao advokat do 2012. godine, kada je postavljena za zamenicu Sekretara Skupštine grada Niša. Od juna meseca 2016. godine je narodna poslanica, u prvom mandatu.
Članica je Srpske napredne stranke, članica Glavnog odbora i Gradskog odbora SNS Niš, gde vodi Savet za socijalna pitanja. Živi u Nišu.

Osnovne informacije

Statistika

  • 129
  • 0
  • 20
  • 14
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 13 dana i 7 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 21 dan i 12 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 23 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Član 106, a u vezi sa članom 109. poslednji stav koji kaže – ako poslanik postupa protivno odredbama ovog Poslovnika.

Dakle, kolega Vesović zaista nije uopšte govorio o amandmanu. Ja razumem da postoji širina u izlaganju i razumem da postoji iznošenje svog viđenja, ali dajte da to skoncentrišemo na predloge zakona koji su pred nama u raspravi u pojedinostima.

S druge strane, što se tiče Ugljanina, pa i sam ministar Stefanović je proteklih dana odgovarao na slična pitanja i posle njega ne bi trebalo ponavljati da će, naravno, nadležni organi, nadležne institucije brinuti o tome.

Ja se iskreno nadam da sam poslednja u nizu povreda Poslovnika, pa bih želela da iskoristim ovo javljanje i da vas pozovem da zaista diskusiju vratimo na pravi tok, a to je rasprava u pojedinostima o predlozima zakona koji su jako važni za građane Srbije o kojima mi danas treba da govorimo.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem predsedavajući.

Smanjenje rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama predstavlja nacionalni i lokalni prioritet. U tom smislu, ovim amandmanom želim da istaknem značaj Sektora za vanredne situacije.

Imajući u vidu probleme koji su se javili u primeni pojedinih odredaba, a koji su se odnosili na izradu procene ugroženosti i izradu plana zaštite i spasavanja, sada je preciznije određeno ko izrađuje ova dokumenta i način njihove izrade.

Još jedan pojam čije je značenje precizirano jeste operativni štab. Ono što bih takođe pomenula jeste mogućnost koja je ovde data Republičkom štabu, a to je da može raspustiti štab za vanredne situacije jedinice lokalne samouprave, ukoliko proceni da ne obavlja poslove zaštite i spasavanja u skladu sa zakonom ili ne donosi pravovremene odluke, znajući koliko je važno efikasno delovanje. Vrlo je lako zaključiti da će u velikoj meri i ovaj zakon uticati na povećanje bezbednosti naših sugrađana i materijalnih i prirodnih dobara.

Takođe sam želela da kažem da smatram da je Narodna skupština svakako mesto gde treba reći ko radi protiv Srbije, a to su ovih dana ljudi koji vode lokalne samouprave Šabac i Paraćin. Ja ću vam preneti utisak šefa naše delegacije na Kongresu lokalnih vlasti Saveta Evrope prof. dr Zorana Perišića, koji je u svom tvitu kazao – pet godina sam u Savetu Evrope i nikada nisam čuo da neki govornik vređa svoju zemlju, do danas. Zelenović iz Šapca i Paunović iz Paraćina su napali sopstvenu državu, tražeći alibi za nerad i neuspehe, a sve to kritikujući sopstvene odluke iz prošlosti. Ja mislim da ova poruka sve govori o njima. Zahvaljujem.

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku! Po Poslovniku, gospodine Arsiću!)

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Dame i gospodo narodni poslanici, MUP je, pre svega, pokazalo angažovanje u borbi protiv kriminala koji je na zavidnom nivou i daje rezultate.

Tu je, pre svega, borba protiv organizovanih oblika kriminala. Poboljšani su rezultati u otkrivanju krivičnih dela u vezi sa opojnom drogom i to za više od 20% u odnosu na prvu polovinu 2017. godine.

Što se tiče organizovanih oblika privrednog kriminala, uhapšeno je više lica osumnjičenih za falsifikovanje isprava, pranje novca, poresku utaju i podnete su krivične prijave.

Ono što bih istakla kao krupan korak i naročito važno jeste činjenica da je od 1. marta započeo rad novoformiranog Odeljenja za borbu protiv korupcije i istovremeno su počeli sa radom regionalni centri za borbu protiv korupcije u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Nišu.

Inače, za 9,6% je manji broj krivičnih dela u drugom kvartalu 2018. godine u odnosu na taj period 2017. godine. Visok je i procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem iznosi 48,9%. Stopa opšteg kriminala manja je za čak 7,8%. Manji je broj krivičnih dela protiv imovine za oko 14%. Povećano je otkrivanje krivičnih dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja za 30%. Evidentirana je niža stopa maloletničkog kriminala za 19,4% u odnosu na isti period prethodne godine, odnosno na prvu polovinu 2017. godine.

Dakle, malo je vremena koje ja sada imam da iznesem sve rezultate MUP. U svakom slučaju, sigurna sam da su i ovi predlozi koji su pred nama u raspravi u pojedinostima kvalitetni i ja ću svojim kolegama iz poslaničke grupe SNS te predloge i podržati u danu za glasanje. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Niš, 23.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Predsednik Gradske izborne komisije Skupština grada Niša Grad Jednokratno 300000.00 RSD 04.03.2016 - 11.07.2016.
Zamenik sekretara Skupštine Grada Skupština grada Niša Grad Mesečno 65000.00 RSD 12.07.2012 - 04.03.2016.
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68000.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27200.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 01.03.2017, 11:54