DUŠKO TARBUK

Srpska napredna stranka

Rođen 21.08.1972. godine u Zemunu gde i živi.

Osnovnu i srednju školu završio u Beogradu. Završio je i Višu ekonomsku iz oblasti finansija, računovodstva i bankarstva, kao i menadžer marketinga u industriji Univerziteta Union. Vojni rok odslužio 1990-1991 godine.

Od 1992-1995 radio je u organizacijama "Duvan" d.d. Beograd, Energoprojekt Holding, Veterinarski zavod Zemun, od 1995-2008 u marketinškim agencijama "Saatchi & Saatchi", "New moment", "Leo Burnett", najvećim marketing agencijama Jugoistočne Evrope. Od 2008-2009 proveo je na radnom mestu zamenika Opštine Zemun, a od 2008-2014 na mestu pomoćnika Opštine Zemun. U 2015. je zaposlen na radnom mestu pomoćnika direktora Javnog preduzeća "Rasveta" Beograd.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Oženjen je i otac jednog muškog deteta.

Osnovne informacije

Statistika

  • 32
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 16 dana i 7 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 24 dana i 10 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 26 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Poštovana ministarko Kuborović sa svojim saradnicima, poštovani građani Srbije, Zakonom o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama se vrši nadogradnja postojećeg sistema definisanog Zakonom u vanrednim situacijama. Neka rešenja su pojednostavljena i inovirana, da bi bila lakša za primenu. Razvijaju se mere za smanjenje rizika od katastrofa. Stavljam u prvi plan preventivno reagovanje, jer ulaganje u sredstva za zaštitu za preventivu doprinose smanjenju posledica usled nastanka kriznih situacija.

Svi, nažalost, znamo šta nas je zadesilo 2014. godine. Pored stogodišnjih poplava, shvatili smo da nemamo amfibijska vozila, shvatili smo da nemamo gumene čamce, shvatili smo čak da nema dovoljan broj ni lopata ni džakova i, hvala bogu, to se sve menja. Vlada je dala pun doprinos u svemu tome i očigledno je da u svakom segmentu društva se pomeraju stvari. Ja sam zahvalan Ministarstvu unutrašnjih poslova i Sektoru za vanredne situacije na ovom zakonu. Mislim da će on unaprediti stvar u smislu da je bolje sprečiti nego lečiti.

U svakom slučaju, moje poštovane kolege u danu za glasanje molim da podrže ovaj zakon, naravno, ako budu imali snage i vremena, i moj amandman.

Još bih dodao da se sinoć desio praznik u Beogradu. Sinoć je David pobedio Golijata. Složni igrači Crvene zvezde i navijači su uspeli da pokažu ono o čemu odavno znamo, ne daj Bože kad se Srbi slože, onda onaj ko je na papiru jak nam ne može ništa. Živela Srbija!

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Zahvaljujem predsedavajući.

Poštovani ministre Stefanoviću sa svojim saradnicima, uvaženi građani Srbije, rizik od katastrofa postoji u svakom društvu, jer katastrofe usporavaju održivi razvoj društva u celini. Na njihovu pojavu u jednom regionu može da prouzrokuje štete u nekom drugom regionu i obrnuto.

U proteklom periodu državu Srbiju nije ništa mimoišlo, od katastrofa, poplava, preko šumskih požara, zemljotresa, kao i svi ostali rizici kojima je nažalost država Srbija podložna.

U periodu primene Zakona o vanrednim situacijama koji je donet u decembru 2009. godine, a koje su potom usledile izmene i dopune 2011, 2012. godine na bazi iskustva u dosadašnjim vanrednim situacijama, pogotovo pred ogromnim izazovima tokom katastrofalnih majskih poplava 2014. godine, gde su 1,6 miliona ljudi u 38 opština zapadne i centralne Srbije bili ugroženi, gde je ukupna šteta u poplavama iznosila 1,7 milijardi evra.

Jedan od razloga, tj. potreba da se donese novi zakon kojim bi se preciznije definisale pojedine odredbe koje će učiniti jasniju, a samim tim i njihovu efikasniju i precizniju primenu.

Ovo je po meni odličan zakon, te ja moje kolege poslanike u danu za glasanje molim da podrže ovaj zakon. Naravno, ako budemo imali snage i vremena i moj amandman. Zahvaljujem.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Zahvaljujem, gospodine Arsiću.

Poštovani ministre Stefanoviću sa svojim saradnicima, poštovani građani Srbije, posledice elementarnih nepogoda, tehničke i tehnološke nesreće, kao i ugrožavanje životne sredine i zdravlja građana su stalni bezbednosni rizici za Republiku Srbiju, njeno stanovništvo i materijalna dobra. Taj rizik može zahvatiti ne samo teritoriju naše države, već i teritoriju susednih država.

Neophodno je staviti preventivu u centar aktivnosti i donošenjem zakona smanjiti rizik od katastrofa. Upravljanjem vanrednim situacijama utvrdiće se nadležnosti u izradi procene rizika, procene ugroženosti i planovi zaštite oblasti u kojima je do sad bilo problema.

Republika Srbija, kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova, pokazali su u prethodnom periodu spremnost da se izbore sa vanrednim situacijama koje su nas zadesile pre par godina i sa kojima smo suočeni tokom čitave godine, usled obilnih padavina i nesavesnog ophođenja prema životnoj sredini. Ovim zakonom ćemo doprineti što uspešnijoj prevenciji od katastrofa i podizanju nivoa spremnosti u slučaju neophodnih potreba.

Ja ovaj zakon smatram odličnim i molim kolege poslanike da u danu za glasanje podrže ovaj zakon. Naravno, ako budete imali vremena i hrabrosti, podržite i moj amandman. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd Zemun , 01.02.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
- JKP Javno osvetljenje (Pomoćnik direktora) Javni Mesečno 90000.00 RSD 03.09.2015 -
Član nadzornog odbora JKP Javno osvetljenje Javni Mesečno 30000.00 RSD 29.12.2015 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 06.04.2016 -
Poslednji put ažurirano: 03.11.2018, 01:42