TIJANA DAVIDOVAC

Srpska napredna stranka

Rođena 1986. godine. Živi u Lazarevcu.

Osnovnu školu završila je u Lajkovcu, a srednju ekonomsku školu u Valjevu.

Po zanimanju je ekonomista.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica.

Osnovne informacije

Statistika

  • 44
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 13 dana i 3 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 21 dan i 12 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 23 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Uvažena ministarka sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije, svojim amandmanom želim da vas podsetim na veliku katastrofu koja nas je zadesila 2014. godine.

Poplave su pogodile 1,6 miliona stanovnika u 38 opština u centralnoj i zapadnoj Srbiji, što je izazvalo trošak od 1,7 milijardi evra za sanaciju imovine i infrastrukture.

Privremeni gubitak posla je zadesio 51.800 ljudi, a procenjuje se da je 125.000 građana palo ispod granice siromaštva 2014. godine. Poučeni takvim iskustvima, Vlada Republike Srbije koja je bila 2014. godine, kada je gospodin Vučić bio premijer i sada, kada imamo premijera gospođu Anu Brnabić, svake godine se ulagalo u preventivu.

Ministar Stefanović je u svom uvodnom izlaganju izneo podatak da na jedan dinar uložen u preventivu, možemo da se oslobodimo osam dinara koje bi uložili u sanaciju posledica. Preventiva kreće od lokalnih samouprava.

Potrebno je da se izrade strateška i planska dokumenta koja će odrediti na koji način će se najbolje delovati u sličnim situacijama.

Vlada Republike Srbije je ovim zakonom pokazala da vodi jednu odgovornu, finansijsku, budžetsku i ekonomsku politiku i u danu za glasanje poslanička grupa SNS će podržati predloženi set zakona. Zahvaljujem.

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku!)

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem predsedavajući.

Uvažena ministarka sa saradnicima, dame i gospodo poslanici, poštovani građani Republike Srbije, poplava koja je u maju 2014. godine zadesila Republiku Srbiju u 38 opština, među kojima je i gradska opština Lazarevac, iz koje dolazim, ugrozila je u velikom obimu i uništila imovinu veće vrednosti.

Komisija uprave gradske uprave Lazarevac je dostavila 1.208 zapisnika za građevinske objekte na kojima je vrednost štete na objektima iznosila 165 miliona dinara. Štetne posledice poplave su naročito bile vidljive u oblasti poljoprivrede, ratarstva i stočarstva.

Zatim, imamo 1.049 zapisnika za štete u poljoprivrednoj proizvodnji na površini od oko 900 ha u vrednosti od 52 miliona dinara. Šteta od poplava u stočarskoj proizvodnji je iznosila preko pet miliona dinara, gde je evidentirano 2.902 komada uginule stoke.

Kao posledica poplava na teritoriji gradske opštine Lazarevac pojavilo se 146 klizišta. Veliki je značaj što se ovim zakonom deo nadležnosti prenosi na lokalne samouprave kako bi se brzina reagovanja u ovakvim i sličnim situacijama ubrzala. U danu za glasanju poslanička grupa SNS će podržati predloženi set zakona. Hvala.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Zahvaljujem predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani građani Republike Srbije. Zakoni koje je MUP predložilo, rešiće veliki broj problema koji su se godinama nagomilavali uprkos neodgovornim i neadekvatnim ponašanjem Vlade do 2012. godine.

Oblast upravljanja vanrednim situacijama, uređena je zakonom o vanrednim situacijama, koji je donet u decembru 2009. godine, potom su usledile izmene i dopune, i to 2011, 2012. godine.

Sistem reagovanja u vanrednim situacijama, koji je glavni predmet uređivanja ovog zakona, našao se pred ogromnim izazovima tokom katastrofalnih majskih poplava 2014. godine. Ovo je ujedno bio i najkišovitiji maj mesec u istoriji.

Višegodišnji prosek za ovo doba godine je oko 71 milimetara taloga, međutim 2014. godine palo je čak 214 litara po metru kvadratnom, što je izazvalo pojavu bujica i izlivanje reka iz korita.

Poplavama i klizištima oštećeno je i porušeno oko 4,5 kilometara puteva i 250 mostova. Potopljeno je 2.260 objekata, a oko 1.800 je ugroženo. Poljoprivreda je pretrpela značajnu štetu, koja se ogleda u oko 80.000 hektara poplavljenih oranica, što je oko 2% ukupnog obradivog zemljišta u Srbiji.

U cilju sprečavanja izlivanja, kao i sanaciju reka i kanala i pravljenje nasipa na teritoriji gradske opštine Lazarevac u protekle četiri godine uložena su značajna sredstva. Republika Srbija i Grad Beograd izdvojili su značajna sredstva i za regulaciju reke Kolubare i njenih pritoka i na taj način obezbedili zaštitu građanima Lazarevca od poplava i bezbednost na visokom nivou.

U Danu za glasanje poslanička grupa SNS će podržati predloženi set zakona. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Lazarevac, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 98651.00 RSD 07.06.2016 -
- Kolubara usluge d.o.o. (Referent za komercijalne poslove) Republika Mesečno 46640.00 RSD 16.07.2014 - 06.06.2016.
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 16:05