MILIMIR VUJADINOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1979. godine u Mostaru (BiH). Živi u Subotici.

Završio je Ekonomski fakultet u Subotici, smer marketing-menadžment.

Bio je član Gradskog veća zadužen za socijalnu zaštitu u Subotici. Ima radno iskustvo u periodu 2007-2013. godine „Telus“ a.d. Beograd, IJ Subotica (stjuart, predradnik);

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Od stranih jezika govori: engleski (osnovni nivo), ruski (srednji nivo), mađarski (osnovni nivo).

Osnovne informacije

Statistika

  • 135
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 4 meseca i 19 dana i 4 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 27 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 29 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Hvala predsedavajuća.

Poštovani ministre, kada govorimo o obaveznom socijalnom osiguranju, mislim da je nemoguće spomenuti i da je neophodno spomenuti neke parametre o kojima smo govorili ovih dana, a koji su usko povezani sa ovom oblasti, a to su pre svega povećanje zarada i penzija u Republici Srbiji, naravno uz povećanje minimalne cene rada, i smanjenje stope nezaposlenosti.

Nedavno sam pročitao u jednom dnevnom listu da ste rekli da je verovatno ta vest o povećanju zarada i penzija najvažnija ove godine. Ja bih se složio da je to, sa stanovišta običnog građanina u Republici Srbiji, verovatno najvažnija vest, jer to nešto što doprinosi direktnom povećanju životnog standarda u Srbiji. Naravno, tu mislim i na povećanje minimalne cene rada.

Ali, značajno je svakako i smanjenje stope nezaposlenosti. Ona je više nego duplo manja u odnosu na godine iz prošle i početkom ove decenije. Uz održavanje mira i stabilnosti u Republici Srbiji, a zašto ne i u regionu, mislim da su ovo i najvažniji rezultati rada predsednika i Vlade Republike Srbije i nešto što najdirektnije utiče na svakodnevni život nas svih građana Republike Srbije.

Dok svi mi pokušavamo, svojim radom na čelu sa predsednikom, da pomognemo minimalno održavanje ovih parametara, ako ne i u njihovom poboljšanju, sa druge strane iz ovog nesretnog Saveza za Srbiju, dobro ga je nazvao moj kolega Martinović, „kaveza za Srbiju“, imate svakodnevne pozive na paljenje i rušenje sopstvene države. Zašto ovo govorim? Važno je da građani uporede ove dve stvari, najavu paljenja i rušenja sopstvene zemlje i dobra ekonomska kretanja i sve ono što utiče na njihov svakodnevni život. Siguran sam da će građani kada uporede ove dve stvari doneti adekvatnu odluku i na sledećim izborima i podeliti političke i kazne. Hvala vam.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala predsedavajući.

Pa, u važnost dobrog zdravstvenog sistema smo se nažalost mogli uveriti svi juče ovde, pre svega posmatrajući delovanje i rad pojedinaca.

Međutim, istini za volju, nama je najvažnije zdravlje građana Republike Srbije i svaki rad i napor na tom polju i na poboljšanju tog sistema neophodno je ceniti. Doduše, to nije lak posao. Posle višedecenijskog zanemarivanja i zapostavljanja svih poslova u toj oblasti, to je težak posao, ali se pomaci posle nekoliko godina već ozbiljno vide.

Mogu vam svedočiti o tome, na primer, grad Subotica. U periodu od 2016. godine na naporima gradonačelnika, pokrajinskih vlasti, Vlade Srbije, predsednika imamo ozbiljne pomake kada je u pitanju revitalizacija zdravstvenog sistema. Već odmah po početku mandata sadašnjeg gradonačelnika i njegovog tima imali smo ulaganja od 10 miliona u objekat Opšte bolnice, kada je u pitanju prostor za vantelesnu oplodnju. Nakon toga, znaju Subotičani dobro, zamenjen je krov na Domu zdravlja i to na njegovom najvažnijem delu Službi za zaštitu zdravlja majke i deteta. U saradnji sa nemačkom Vladom, u Kumičićevoj ulici urađen je novi blok Doma zdravlja.

Ono što je došlo nakon toga, što je najvažnije nama na severu Srbije, 26 miliona dinara u saradnji sa pokrajinskim vlastima, uloženo je u izgradnju projektno-tehničke dokumentacije kada je u pitanju rekonstrukcija Opšte bolnice u Subotici. Hvala Bogu, na to je usledio dobar odgovor Vlade. Zaključkom Vlade je doneta odluka da se uđe u revitalizaciju Opšte bolnice u Subotici, o tome sam već govorio, prostor od 35 hiljada kvadrata i ulaganje od 20 miliona evra.

Upravo je ovo odgovor na sve one uvrede koje trpimo svakodnevno, počevši od predsednika Vlade, pokrajinskih vlasti, gradonačelnika Subotice, a siguran sam da će građani znati… (Isključen mikrofon)

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Hvala, predsedavajući.

Uvođenje reda u bilo kojoj oblasti života, pa i kada je u pitanju ovaj zakon koji se tiče obaveznog socijalnog osiguranja, i sa njim neminovno povezano stanje zdravstvenog sistema i te kako ima uticaja na sveukupni razvoj Republike Srbije. Međutim, stvari ne staju tu. Činjenica je da uređivanje ovog stanja ima i te kako posledice na život naših sunarodnika u regionu. Bez obzira na neke zlurade komentare iz opozicije, činjenica je da je u poslednje dve godine Vlada Republike Srbije uložila 20,5 miliona evra u projekte samo u Republici Srpskoj, i to u razne projekte od Trebinja do Novog Grada.

Ali, kada smo već kod stanja zdravstvenog sistema, moram napomenuti da se hiljade naših sunarodnika godišnje leči u Republici Srbiji. Naime, samo prošle godine negde oko četiri hiljade ljudi iz Republike Srpske se lečilo u zdravstvenim ustanovama u Republici Srbiji i iznos pruženih usluga je negde na nivou od devet miliona evra. Pohvalno je i to što su cene pruženih usluga po pravilu, kada je u pitanju fond Republike Srpske nešto niže u odnosu na ostale fondove iz inostranstva.

Takođe, pohvalno je i da je Vlada Republike Srbije jedna od najvećih donatora kada je u pitanju fond solidarnosti u Republici Srpskoj i krajem prošle godine uplatila je u taj fond 250 hiljada evra. Inače, iz tog fonda će se koristiti sredstva za lečenje naših malih sunarodnika u okruženju i sve ovo samo po sebi je dokaz jedne ozbiljne vladine politike kada je u pitanju briga i o zdravlju naših sunarodnika u regionu.

Kada pogledate Predlog budžeta za 2019. godinu i sve ono što je njime predviđeno, uverićete se da će taj trend nastaviti i u 2019. godini, a siguran sam i dalje.

Imovinska karta

(Subotica, 18.01.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 99000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 11:00