RADOVAN JANČIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1958. godine. Živi u Novom Kneževcu, Srpski Krstur.

Po zanimanju je građevinski tehničar.

Na vanrednim parlamentarnim izborima, održanim 24. aprila 2016. godine, po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 22 dana i 20 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 2 meseca i 24 dana i 16 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrto vanredno zasedanje , 25.08.2017.

Poštovana predsedavajuća, zahvaljujem, poštovani narodni poslanici, poštovani ministri, dozvolite mi da na samom početku izrazim svoje lično zadovoljstvo i zadovoljstvo brojnih poljoprivrednika, zato što se konačno krenulo sa izgradnjom sistema za navodnjavanje, sa nadom da će svoje mesto u ovom, zaista kapitalnom objektu, projektu naći i severni Banat, odnosno Novi Kneževac, Čoka i Kikinda.

Bio bi to novi regionalni sistem i obuhvatio bi novi 25 hiljada hektara. Tokom ove dvodnevne rasprave, gotovo da je sve rečeno i kada je Sporazum potpisan, koga je potpisao, kako je pregovarao i od kada se primenjuje.

Blizina ovog 1. septembra naložila nam je da u ova dva dana raspravljamo o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu u danu za glasanje i kada ga budemo usvojili u potpunosti ispunjavamo svoju međunarodnu obavezu, a prvenstveno štitimo interese naše zemlje i naših poljoprivrednika.

Zašto je Srbija do sada jedina članica, potencijalna članica, EU koja se obavezala na prodaju zemlje strancima pre sticanja članstva u EU, za razliku od većeg broja zemalja, bez zahteva za tranzicioni period? Odgovor nećemo dobiti i u toku ova dva dana nismo ga dobili čak ni od onih koji su o Sporazumu pregovarali, koji su ga potpisali i ratifikovali.

Pre pristupanja EU mnoge zemlje, kao što su Poljska, Slovenija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, suočavale su se sa sličnim problemima u oblasti poljoprivrede, niskim subvencijama, zastarelim tehnologijama, niskim prinosima i mnogo toga još. Pod takvim uslovima su u toku pridruživanja EU ove zemlje tražile dobile produžetak važenja zabrane prodaje poljoprivrednog zemljišta.

Kao i kod nas, i u ovim zemljama liberalizacija tržišta poljoprivrednog zemljišta iščekivana je sa mnogo uznemirenosti od strane vlasnika poljoprivednog zemljišta, ali i šire javnosti. Osnov, po ovakvom SSP, u našem slučaju za odlaganje ne postoji.

Pod rukovodstvom SNS i njenog predsednika i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Srbija je danas neutralna, nezavisna i ponosna zemlja, apsolutno samostalna u donošenju svih odluka, pa i ovog Predloga zakona.

Ovaj Predlog zakona skrojen je po meri i potrebi naših građana, utvrđen je pravovremeno, ispunjava preuzete međunarodne obaveze i štiti interese naših poljoprivrednika, posebno ako pravilno tumačimo ono što je napisano.

Državljanin države članice EU poljoprivredno zemljište može steći ako je najmanje 10 godina nastanjen u jedinici lokalne samouprave u kojoj se vrši promet. U sve druge ograničavajuće uslove, propisane novim članom zakona, članom 72đ samo ili svega dva hektara u idealnim uslovima postaće vlasnici posle 2027. godine.

Na kraju želim samo još da kažem da onaj koji se za šaku dolara ili, još gore, za šaku kuna, koji je prodao dušu đavolu, da kaže nama, članovima iz SNS, da ćemo zarad bilo kakvog interesa prodati oca i majku, ne sme to da kaže. Mnogi od nas nemamo odavno svoje roditelje, ali ipak to je samo primer nevaspitanja, bahatosti, drskosti i bezobrazluka. Hvala vam najlepše.

Imovinska karta

(Srpski Krstur, 27.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 123500.00 RSD 03.06.2016 -
- Skupština opštine Novi Kneževac (Odbornik) Opština Mesečno 8000.00 RSD 08.11.2012 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:09