SNEŽANA R. PETROVIĆ

Srpska narodna partija

Rođena 8. decembra 1965. godine u Kosjeriću. Živi u Užicu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Zaposlena u TP „Gradina“ Užice, na knjigovodstvenim i komercijalnim poslovima 1988. godine. Od 1989. do 2005. zaposlena u „Vojvođanskoj banci – filijala Užice“ na poslovima šefa premium bankarstva, samostalnog stručnog saradnika i saradnika za kredititanje stanovništva. Od 2005. do 2007. zaposlena u „Rajfajzen banci – filijala Užice“ na poslovima Service leader-a, a od 2005. godine zaposlena u kompaniji „NIS Gasprom-njeft“ na sledećim pozicijama: direktor PO Zlatibor, Užice NIS Petrol, direktor regionalne veleprodaje za region Zapadne Srbije, Menadžer regionalne veleprodaje za region Zapadne Srbije.

Danas obavlja funkciju Rukovodioca Službe veleprodaje.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica sa liste Srpske narodne partije.

Osnovne informacije

Statistika

  • 34
  • 0
  • 62
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 14 dana i 22 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 24 dana i 10 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 26 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Uvažena ministarka, poštovane kolege narodni poslanici, imajući u vidu da elementarne nepogode prvo nastupaju na teritorijama jedinica lokalne samouprave, proizilazi da su Nacrtom zakona jedinice lokalne samouprave stavljene u prvi plan i definisana su njihova prava i obaveze u situacijama kada se nepogode dese.

Obzirom da elementarne nepogode nastavljaju usled prirodnih katastrofa, poplava, suše i zemljotresa i ne mogu se predvideti, ali se na odbranu od njih mora pripremiti, kako bi mere za pomoć ugroženima bile pravovremene i uspešne.

Navela bih primer opštine Kosjerić, koja propada Zlatiborskom okrugu, kraju iz koga ja dolazim, a koja je tokom 2018. godine u više navrata proglašavala vanrednu situaciju na delovima svoje teritorije, a sve usled bujičnih naleta i padavina kao uzroka.

Opština je kao posledicu pretrpela veliku štetu, posebno na putnoj infrastrukturi i poljoprivredi. Nadležni u opštini procenili su štetu na oko 30 miliona dinara. Obzirom da se radi o maloj opštini, koja ne raspolaže značajnim budžetom za sanaciju šteta usled elementarnih nepogoda, Štab za vanredne situacije angažovao je svu raspoloživu mehanizaciju na teritoriji opštine i uz pomoć građana uspelo se obezbediti kakvo-takvo funkcionisanje oštećene putne infrastrukture.

Rukovodstvo opštine Kosjerić pokazalo je spremnost i organizovanost u sanaciji nastalih šteta, a nove izmene i dopune zakona pomoći će i njima, kao i ostalim lokalnim samoupravama u boljem sistemskom organizovanju u borbi protiv elementarnih nepogoda u budućim eventualnim situacijama. Hvala.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Uvaženi ministre sa saradnicima, poštovane kolege narodni poslanici, na Predlog zakona podnela sam amandman kojim se u članu 2. dodaje novi stav 3. i kojim se podstiče razvoj Republike Srbije sa posebnim osvrtom na sanaciju posledica elementarnih nepogoda.

Pravovremena reakcija nadležnih institucija lokalnih samouprava i sektora za vanredne situacije bila je od velike pomoći domaćinstvima užičkog kraja iz koga ja dolazim, ali gotovo svih opština Zlatiborskog okruga kada je nezapamćeno nevreme, grad i velike količine padavina u toku juna prošle godine zahvatilo ovaj kraj. Stradale su u nevremenu sve poljoprivredne kulture, kao i putna infrastruktura.

Štete na usevima ponegde su bile i do 80%, a na atarskim putevima užičkog kraja oštećeno je 25 kilometara ovih puteva, dok je u samom gradu Užicu bujica oštetila 2500 metara kvadratnih asfalta. Po rečima nadležnih, šteta u Zlatiborskom okrugu u ovom periodu procenjena je na čak nekoliko miliona evra.

Štabovi za vanredne situacije i koordinaciona tela za sanaciju štete napravili su akcione planove pomoći oštećenima i ugroženima usled nepogode kako bi se štete ublažile i izvršila njihova sanacija na najefikasniji način i u što kraćem roku.

Da bi se eventualne buduće nepogode što spremnije dočekale lokalne samouprave rade na donošenju najboljih rešenja u odbrani od nepogoda u skladu sa raspoložim kapacitetima i iskustvima iz ranijih perioda u ovakvim situacijama, naravno, vodeći računa o najkritičnijim delovima pored rečnih korita obezbeđujući odbrambene nasipe i čisteći rečne tokove.

Imajući u vidu značaj predloga zakona, kao i svih ostalih zakona, poslanici Srpske narodne partije će u danu za glasanje podržati set predloga zakona. Hvala.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Uvaženi ministre, poštovane kolege narodni poslanici, na član 4. Predloga zakona o građevinskim proizvodima podnela sam amandman kojim se dodaje novi stav dva i kojim se podstiče razvoj Republike Srbije sa osvrtom na unapređenje ekonomskog razvoja.

Građevinarstvo je kompleksna delatnosti koja podrazumeva usluge i procese od projektovanja do izvođenja radova, kao i ugradnju gotovih građevinskih proizvoda, pri čemu gotovi objekti treba u svakom pogledu da zadovolje zahteve projekta i bezbednost krajnjih korisnika.

Uslovljenost građevinarstva, zaštitom životne sredine predstavlja bitan faktor održivog razvoja. Izgradnjom modernih saobraćajnica i auto-puteva, širom naše zemlje o visokim standardima poštuju se i propisi zaštite životne sredine, kao i ostali propisi bezbednosti, kako objekata za stanovanje tako i saobraćajnica.

Želim još jednom da se osvrnem na značaj auto-puta na Koridoru 11 za ekonomski razvoj i kvalitet života stanovnika zapadne Srbije. Kada za oko tri godine budemo imali auto-put od Beograda do Požege, nemerljivi će biti pozitivni efekti za napredak i prosperitet cele zapadne Srbije, a i regiona i šire.

Takođe, pored izuzetnog značaja auto-puta na Koridoru 11, pomenula bih i mogućnost budućeg razvoja avio saobraćaja na području regiona zapadne Srbije, kroz završetak rekonstrukcije aerodroma Ponikve, koji se nalazi 18 kilometara severozapadno od Užica u blizini poznatih turističkih destinacija Zlatibora, Zlatara, Tare, Mokre Gore, i u blizini granice BiH. Smatram da bi aerodrom Ponikve, doprineo razvoju ovog dela zemlje, kako kroz putnički, tako i kroz mogućnosti pokretanje avio, kargo saobraćaja. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:18