SRBISLAV FILIPOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen 1984. godine. Živi u Beogradu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Član Saveta za borbu protiv korupcije SNS i odbornik u Skupštini grada Beograd.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 108
  • 0
  • 64
  • 1
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 15 dana i 4 sata

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 24 dana i 11 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 26 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Hvala predsedavajući.

Uvažena ministarko sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, pamtimo svi poplave iz 2014. godine i pamte i građani sve ono što su preživeli od 2000. do 2012. godine i pamte svaku godinu kada se događala neka mnogo manja ozbiljna vanredna situacija, različite poplave, suše, gde smo slušali da u Srbiji nema para za čišćenje kanala, da nema para za protivgradne rakete, nema para za sisteme zaštite, za rano javljanje za odbranu od poplava itd. ali znaju građani zašto para nije tada bilo da se odbrane naše njive, energetski sistem, životi, kuće i stanovi građana i gradovi naši.

Nije bilo zato što smo imali slučaj „Heterlend“, zato što smo imali aferu Razvojna banka Vojvodine, imali smo most na Adi od 400 miliona evra. Nije bilo zato što su se ubacile pare u džepove tajkuna Dragana Đilasa i njegovih prijatelja za rekonstrukciju Bulevara Kralja Aleksandra i Nemanjine ulice. Nije bilo zbog „Pazl grada“, nije bilo zbog podzemnih kontejnera i šest miliona koje smo bacili na to. Zatim, nije bilo zbog španskih tramvaja, zatim zbog zaduživanja Srbije po zelenaškim kamatama od 8-12%. Zatim, zbog duga od 1,2 milijarde koje su nam ostavili. Zatim, zbog replike Terazija, zbog sistematskog uništavanja naših opština, gde je jedan pravi primer toga Smederevska Palanka i slučaj Kena i ostali.

Kada sve to saberete, građani sve to znaju i sve pamte i na izborima znaju kako da vrate. Hvala.

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku.)

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Hvala predsedavajući.

Dame i gospodo narodni poslanici, uvažena ministarko sa saradnicima, bližimo se polako kraju ove, rekao bih za nas, lake diskusije, jer nismo sa strana opozicije čuli gotov ni jedan argument, evo, ja sam dve godine narodni poslanik, ništa nisam konkretno čuo sa te strane što može u bilo kom smislu da nam pomogne da poboljšamo još više neki zakonski predlog koji predlažemo. To, naravno, ne može da me raduje, ali me raduje što imamo sve bolje rezultate.

Ja sam u prethodnom izlaganju govorio o onome zbog čega smo i kako smo izgubili stotine miliona evra zbog kojih nismo imali sisteme za odbranu od poplava, zbog kojih nije bilo dovoljno protivgradnih raketa i svega onog što bi nam pomoglo u vanrednim situacijama. Ali, daću vam jedan primer, most na Adi nas je koštao 400 miliona evra. Realna cena tog mosta je mogla da bude 150 miliona. Znači, 250 miliona je završilo u nečijim džepovima. Za 250 miliona evra smo mogli da izgradimo otprilike tri ili četiri klinička centra, kao što je Klinički centar u Nišu. Znači, mogli smo da imamo tri, još tri nova klinička centra. Mogli smo da imamo umesto tih 250 miliona evra, koji su ko zna gde završili, mogli smo da imamo 100 novih vrtića za naše mališane, mogli smo da imamo na stotine obnovljenih škola, bolnica, domova zdravlja, ambulanti. Znači, moglo je mnogo toga da se uradi, ali je našim prethodnicima, kojih ova rasprava ni danas ne zanima, bilo preče šta će biti u njihovim džepovima, kako će oni da žive. Nije im bilo važno da li će oni koji treba da spasavaju našu decu i živote naših građana, kakve će čizme imati u vanrednim situacijama, kakvu opremu, bilo im je važno kakve će oni cipele nositi.

Nama nije važno kakve će naši poslanici, funkcioneri nositi cipele, ali nam je važno da naši policajci, da naši lekari, da naši profesori i drugi koji se brinu o budućnosti naših građana i naše dece, imaju adekvatnu opremu i siguran sam da ćemo u svemu tome uspevati na dalje. Hvala vam.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.11.2018.

Hvala predsednice.

Uvaženi potpredniče Vlade, sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, SNS od njenog osnivanja do danas, znači od 2008. godine, pa do 2012. godine kada smo ušli u Vladu Republike Srbije, 2014. godine kada je Aleksandar Vučić postao premijer Republike Srbije, znači za ovih deset godina pokazujemo prvo dok smo bili opozicija sa odgovornim idejama i planovima kako ćemo plan tada kakav je bio o preuzimanju vlasti, šta sve treba da uradimo u Srbiji da bi se ovde živelo bolje, sigurnije, prosperitetnije, lakše za građane Srbije pokazali smo sprovođenjem tih planova da smo ozbiljna, odgovorna i državotvorna stranka. To smo pokazali na delu.

Godine 2014. nas je priroda naterala da pokažemo snagu, ono jedinstvo, ujedinjujući faktor koji je SNS za građane Srbije, za sve njene građane svih nacionalnosti, bez obzira na razlike koje nas nekada i dele. Godine 2014. zadesile su nas stravične poplave koje nas gotovo u istoriji nisu zadesile. Preko 1,6 miliona građana Srbije je bilo ugroženo tim poplavama. Šteta se merila preko milijardu evra, ali odgovornom politikom koja poziva na ujedinjenje svih građana kada nam je teško, kada je potrebno da zajedno skupimo snagu, predvođeni Aleksandrom Vučićem, svi, rekao bih tada i funkcioneri i građani Srbije smo izašli tamo gde je bilo potrebno, odazvali se pozivu svoje zemlje i branili koliko je to tada bilo moguće i učinili sve što je moguće zajedno sa svojom državom. Tu su građani Srbije najvišom mogućom ocenom ocenili tada rad Vlade RS predvođenom Aleksandrom Vučićem i SNS.

Pokazali smo da nam je briga za građane iznad svega. Oni koji su doveli Srbiju do stanja u kome je bila do 2012. godine su pokazali da ih nije zanimalo da zakonskim rešenjima, planovima, idejama i programima spreče u najvećoj mogućoj meri, ne možete uvek da utičete na prirodu, ali da u najvećoj mogućoj meri pokušate da predvidite moguća dešavanja i da učite na to da šteta od elementarnih nepogoda bude manja. Mi to radimo i ovakvim zakonskim predlozima koje imamo i planom smanjenja rizika za republički nivo, aktuelnih pokrajina, jedinica lokalnih samouprava, gde uvodimo zone neposrednih rizika, registar rizika, zatim eksterni plan velikih udesa, dakle posvetili smo se sistemski rešavanju ovog problema.

Građani to vide i uveren sam da će pripadnike saveza za silovanje, mučenje, kako god oni sebi nazivali, zadesiti na nekim narednim izborima upravo ono što je za njih najveća elementarna nepogoda, a to je da više neće ući u parlament RS. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68000.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:37