BORKA GRUBOR

Srpska napredna stranka

Rođena je 1960. godine. Živi u Loznici.

Po zanimanju je lekar.

Bila je zamenica šefa odborničke grupe SNS u Loznici.

Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016. godine, ponovo je izabran za narodnu poslanicu.

Osnovne informacije

Statistika

  • 48
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 5 meseci i 14 dana i 13 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 3 meseca i 22 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 5 meseci i 24 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Poštovana predsednice, poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, kao žena i kao lekar koja sam ceo svoj dosadašnji radni vek posvetila očuvanju zdravlja žena, želim da najoštrije osudim prebijanje žene Nade Jovanović u Lučanima, samo zato što pripada nekoj drugoj političkoj opciji.

Takođe, osuđujem nazivanje „fuksom“ bilo koju ženu, a pogotovo ne našu predsednicu parlamenta, gospođu Maju Gojković.

Pitam se koja će od nas biti sledeća i sa kakvim verbalnim ili fizičkim nagrđivanjem?

Kao drugo, želim da čestitam našoj predsednici Vlade, gospođi Ani Brnabić, na zauzetom 21. mestu najmoćnijih političarki sveta.

Predlogom zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja utvrđuje se dužnost poreske uprave da Centralnom registru dostavlja ažurne podatke o obračunatim i naplaćenim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje fizičkih lica, primaoca prihoda poreza po odbitku na osnovu poreske prijave za porez po odbitku, kao i podatke o obračunatim i plaćenim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za obveznike samostalnih delatnosti, obveznike koji obavljaju poljoprivrednu delatnost, kao i posebne kategorije obveznika.

Takođe, ovim Predlogom zakona je propisana obaveza saradnje i razmene podataka između Centralnog registra i korisnika podataka iz Centralnog registra, radi obavljanja poslova iz njihovog delokruga, kao i obaveza Centralnog registra da obezbedi tehničke uslove za njihovu povezanost, ali i elektronsku povezanost sa drugim registrima i bazama podataka koji se vode u Republici.

Centralni registar je obavezan da korisnicima podataka omogući stalan i nesmetan pristup bazi podataka, a prenos i korišćenje podataka samo iz njihove nadležnosti.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Poštovani predsedavajući, poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, usvajanje Zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja trebalo bi da poboljša naplatu obaveznog socijalnog osiguranja i reši problem iz oblasti socijalnog, zdravstvenog i penzionog osiguranja. Procedura za ostvarivanje prava iz ovih oblasti biće kraća i jednostavnija.

Ovaj zakon obezbediće jedinstvenu bazu podataka o obveznicima doprinosa za socijalno osiguranje, osiguranicima i osiguranim licima u koju se podaci unose i čuvaju i dnevno elektronski ažuriraju. Takođe će biti uspostavljena jedinstvena baza podataka obaveznog socijalnog osiguranja koja će omogućiti da nesavesni poslodavci, koji izbegavaju plaćanje doprinosa budu brzo identifikovani.

Kako je „Farmakom“, poslujući u Zajači, plaćao doprinose za socijalno i penziono osiguranje govori činjenica da većina radnika zaposlenih u toj firmi nije imao overene zdravstvene knjižice. Kada neko od radnika stigne do bolničkog lečenja, pisana je potvrda da je pacijent hospitalizovan, a koju je rodbina nosila u Direkciju gde su dobijali overu na mesec ili dva dana. Ženama i trudnicama iz Zajače i okoline, koje su imale potrebu pregleda kod ginekologa, popunjavale su neke posebne obrasce koji su nam stizali iz Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja filijale Šabac, a koje su služile kao pokriće umesto overene knjižice, a plate u toj firmi isplaćivali su uglavnom na ruke, čime su izbegavali sve druge obaveze prema državi. Procena zarade vlasnika i njegovih saradnika samo u Zajači je oko 20 miliona evra, a 80% uzorkovane dece u Zajači je imalo olova u krvi preko dozvoljene gornje granice, tako je to radio „Farmakom“. Zahvaljujem.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.12.2018.

Poštovani predsedavajući, poštovani ministri sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, Predlog zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja treba da obezbedi efikasniju kontrolu naplate doprinosa za socijalno osiguranje, smanjenje troškova administracije i efikasnije funkcionisanje sistema socijalnog osiguranja.

Takođe, se teži sveobuhvatnom vođenju registra zaposlenih, izabranih, imenovanih, postavljenih i angažovanih lica kod korisnika javnih sredstava.

Centralni registar jeste elektronski vođena baza podataka zasnovana na visokim IT standardima i obezbeđuje automatizam u pogledu unosa podataka, kao i unakrsnih kontrola, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta podataka o zaposlenim licima, korisnicima javnih sredstava, kao i boljem planiranju budžetskih sredstava.

Zahvaljujući napornom i mukotrpnom radu našeg predsednika gospodina Aleksandra Vučića i naše Vlade, postignuta je monetarna konsolidacija u našoj državi.

Stabilan budžet sa suficitom u zadnjih nekoliko godina omogućava veća ulaganja i u naš zdravstveni sistem. Ja se ovog puta zahvaljujem Vladi na ulaganju u rekonstrukciju četiri odeljenja Lozničke bolnice internog, grudnog, neurologije i psihijatrije u vrednosti od oko 420 miliona dinara. Radovi su započeti ovih dana. Time će se stvoriti bolji uslovi za boravak i lečenje naših pacijenata na ovim odeljenjima, a i bolji uslovi za rad zdravstvenog osoblja. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Loznica, 22.07.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27000.00 RSD 03.06.2016 -
- Dom zdravlja "Dr Milenko Marin" (Lekar ginekolog) Republika Mesečno 70000.00 RSD 15.04.1985 -
Poslednji put ažurirano: 28.02.2017, 14:06