OGNJEN PANTOVIĆ

Srpska narodna partija

Rođen 16.07.1989 u Sarajevu. Živi na Paliluli, Beograd.

Po zanimanju master inženjer saobraćaja.

Završio Petu beogradsku gimnaziju. Diplomirao 2012. godine, a master rad odbranio 2013. godine na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu .

Učestvovao u mnogim projektima Instituta Saobraćajnog fakulteta vezanih za istraživanje i unapređenje parametara kvaliteta usluge javnog prevoza kako u Beogradu tako i u celoj Srbiji. Od 2012. god. zaposlen u firmi Apextechnology d.o.o koja se bavi naplatom i upravljanjem u javnom prevozu, a od 2013. u Direkciji za javni prevoz na poziciji Glavni inženjer za obradu podataka o funkcionisanju javnog prevoza i upravljanjem vozilima javnog prevoza.

Član je Gradskog odbora Srpske narodne partije u Beogradu, i poverenik za Palilulu.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik.

Govori engleski jezik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 34
  • 0
  • 1
  • 1
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 13 dana i 1 sat

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 21 dan i 12 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 23 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 05.11.2018.

Hvala.

Dame i gospodo narodni poslanici, uvaženi potpredsedniče Vlade sa saradnicima, ovaj predlog zakona prati trend koji smo imali do sada da raspravljamo o dobrim predlozima zakona, o onim predlozima zakona koji prate realno stanje u oblastima o kojima raspravljamo i da ispravljaju sve one nedostatke koje smo do sada uočili.

Iskustva stečena u prethodnom periodu pokazala su da dosadašnji zakon ima određena ograničenja, da nije dozvoljavao brža reagovanja i da smo više bili fokusirani na reagovanje u samim katastrofama, nego na smanjenje rizika od tih katastrofa.

Potrebno je, između ostalog, da se radi na razvijanju svesti o značaju preventive i na preduzimanju preventivnih aktivnosti svih subjekata u lancu. Poznavanje i razumevanje različitih rizika je ključno za identifikovanje uzroka i za procese planiranja i reagovanja u katastrofama.

Ono što bih posebno naglasio jeste da se u ovom predlogu zakona jedinice lokalne samouprave obavezuju da izrade svoje planove o smanjenjima rizika i ono što je posebno bitno, kada je u pitanju Beograd, jeste da se svih 17 opština Beograda posmatra kao jedinice lokalne samouprave. Imajući u vidu da je bilo mnogo nelegalne gradnje gde se sada i grad i Vlada odlučno bore protiv toga, da se gradilo na lokacijama koje su bile rizične, izradom ovih planova smanjiće se mogućnost nekih katastrofa i povećaće se bezbednost svih građana.

Siguran sam da će predloženo zakonsko rešenje da omogući da se prevaziđu uočeni problemi i da se razvijaju mere za smanjenje rizika od katastrofa.

Pozivam sve narodne poslanike da podrže ovaj zakon. Hvala.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 25.10.2018.

Hvala.

Dame i gospodo narodni poslanici, imali smo priliku ovih dana da čujemo mnogo toga o rezultatima rada Ministarstva koje vodi gospođa Mihajlović i oni su veoma dobri.

Govorili smo o Koridoru 10, o Koridoru 11, veoma važnim putnim pravcima koji spajaju Srbiju sa zemljama regiona i Evrope.

Za četiri godine izgrađeno je 200 kilometara autoputa, a započeti su radovi na deonicama Surčin-Obrenovac, Obrenovac-Ub, Lajkovac-LJig i obilaznici oko Beograda. Proširen je i granični prelaz na Batrovcima, tako da je povećan protok saobraćaja za 50%.

Ministarka je najavila da će granični prelaz LJubovija-Bratunac biti objedinjen, čime će se znatno ubrzati te procedure i znatno ubrzati protok saobraćaja. To je veoma bitno da iskoristimo taj potencijal na našim putnim pravcima.

Takođe, najavljeni su projekti veoma važni za unutrašnji transport i tu bi naveo primer najave autoputa od Preljine do Pojata.

Ono što je veoma bitno naglasiti da se nije samo radilo na ovim veoma velikim projektima o kojima se često govori, nego i na rehabilitaciji postojeće putne mreže, projekat oko 1.100km za 390 miliona evra. Na taj način se značajno unapredila bezbednost saobraćaja, povećale brzine i omogućili smo da se investira i u one manje sredine u Srbiji, manje razvijene opštine koje se ne nalaze na ovim veoma važnim putnim pravcima i autoputevima.

Pozivam kolege da podrže predložene zakone, jer su oni od ključnog značaja za razvoj naše zemlje. Zahvaljujem.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 24.10.2018.

Hvala.

Dame i gospodo narodni poslanici, poštovana potpredsednice Vlade sa saradnicima, za razliku od nekih vremena kada se ništa nije gradilo i kada se razgrađivalo sve ono što smo imali, kada se uništavala vojska, narušavao nacionalni identitet, danas je zahvaljujući ovoj vladajućoj većini i ovoj Vladi situacija obrnuta. Danas se u Srbiji grade auto-putevi, železnica, stvara se jaka infrastruktura koja je preduslov za nove investicije i nova radna mesta. I mnogo je takvih primera u našoj zemlji. Ja ću navesti samo neke, koji se tiču opštine Palilula, sa koje je dolazim.

Izgrađen je most Zemun-Borča, obilaznica ka Pančevu i na ovaj način je smanjeno vreme putovanja iz Banata ka Sremu, smanjilo se zagušenje u centru grada, buka, štetni gasovi i pozitivno se uticalo na bezbednost saobraćaja. Ono što je veoma bitno, jeste da je najavljeno još nekoliko velikih investicija uz ovu saobraćajnicu.

Naime, u Ovči, gde prolazi ova obilaznica, gradiće se 2.000 subvencionisanih stanova za pripadnike službe bezbednosti, a odmah pored Pupinovog mosta biće izgrađen Industrijski park prijateljstva sa Kinom na 320 hektara. Tu je najavljen dolazak preko hiljadu najvećih tehnoloških giganata i gde će se direktno zaposliti oko 10 hiljada naših naučnika, inženjera i inovatora.

Izgradnja ove saobraćajnice i mosta je veoma pozitivno uticala na kvalitet života naših sugrađana i naša opština sada može mnogo brže da se razvija. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 68297.00 RSD 03.06.2016 -
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 27320.00 RSD 03.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 14:00