STANISLAVA JANOŠEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1986. godine. Živi u Zrenjaninu.

Po zanimanju je master ekonomije.

Predsednica je Saveta za ekonomska pitanja Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zrenjaninu.

Po prvi put postaje narodna poslanica 11. avgusta 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 34
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 8 meseci i 26 dana i 22 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 10 meseci i 28 dana i 17 sati

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Osmo vanredno zasedanje , 27.06.2018.

Hvala predsednice Skupštine Republike Srbije.

Spomenici koji su posvećeni NOB u Drugom svetskom ratu nalaze se na nekoliko lokacija u gradu Zrenjaninu. Oni su podignuti u Karađorđevom parku u samom centru grada, na Spomen parku u naselju Bagljaš, kao i na Žitnom trgu. Ovi spomenici posvećeni su pogubljenim rodoljubima iz 1941. godine, borcima Crvene armije, kao i poginulim za oslobođenje grada oktobra 1944. godine. Širom grada se nalaze spomen-biste, kao i spomen-ploče posvećene ličnostima. Neki od njih su one po kome se grad zove Zrenjanin, narodnom heroju Žarku Zrenjaninu, kao i kralju Petru Prvom Karađorđeviću.

Ne smemo zaboraviti sve te žrtve i date živote za našu slobodu, našu bezbednost i oni su nas zadužili. Mi imamo moralnu obavezu da omogućujemo razvoj naše države, Republike Srbije, kao i očuvanje mira i stabilnosti. Hvala.

Osmo vanredno zasedanje , 27.06.2018.

Hvala, predsednice.

Poštovani ministre, dame i gospodo narodni poslanici, prošlo je skoro sedam i po decenija od završetka Drugog svetskog rata i mi imamo problema sa stanjem u kom se nalaze spomenici koji su podignuti u čast onima koji su žrtve NOR-a.

Moram vam reći, nemojte da obraćate toliko pažnju kada idu neke negativne strelice, mada mnogi ih hvale sa suprotne strane, ali su imali priliku da donesu ovakav zakon. Međutim, ministre Đorđeviću, za vreme vašeg mandata ovako dobar zakon će biti usvojen.

Nije dovoljno, kao što ste rekli, da samo izlazimo ispred tih spomenika, posvetimo im pažnju na kratko, položimo venac. Neophodno je da se uvek staramo o onima koji su dali živote zarad naše sigurne budućnosti.

Imamo situaciju da ne samo u gradovima, već i u selima, spomenici nisu u najboljem stanju, znaju biti obezglavljeni ili uništeni.

Grad Zrenjanin je nedavno uradio sanaciju spomenika koji je podignut u čast onih koji su pali u ratovima devedesetih i vodimo računa o stanju njihovom, jer najviše su pogođeni članovi njihovih porodica koji i dalje pate najviše za njima. Odnosno, mi najviše moramo voditi računa o tome kako se ophodimo prema antifašizmu, a ophodimo se onako kako antifašizam i zaslužuje. Hvala.

Osmo vanredno zasedanje , 26.06.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Poštovani ministre, dame i gospodo narodni poslanici, poštovani sugrađani, spomen obelisk koji se nalazi na Mihajlovačkom drumu na svega dva, tri kilometra od grada Zrenjanina, postavljen je i zamišljen kao oslobnostrojeća apstraktna struktura i skulptura koja izranja iz ravničarskog kraja.

Spomenik je podignut na mestu gde su 26. jula 1941. godine streljani borci, Velikobečkerečkog odreda koji su tog leta izveli akciju paljenja žita i spomenik jeste podignut nakon Drugog svetskog rata po projektu zrenjaninskog arhitekte Tibora Bencea. Dva su osnovna elementa koja čine taj spomenik, to je betonski pentagon nepravilnog oblika, visine tri metra, koji izranja iz zemlje, tri gvozdena šiljka usmerena ka njemu koji imaju simbolično značenje, a to je način mučenja i stradanja svih ljudi koji su tada izgubili život, a između njih jedna žena, Ruža Šuman, kojoj je ponuđeno pomilovanje, a da da neke od informacija svojih sugrađana. Ona je tada rekla – nikada, umirem za slobodu.

Takvu čvrstinu moralnih odluka i moralnih načela savetujem da izgrade oni koji su upravo napustili salu sa osmehom, oni su se podsmevali mojim kolegama kada smo branili amandmane, onima koji napadaju Aleksandra Vučića i SNS. To apsolutno govori ko je ovde pravi rodoljub. Hvala.

Imovinska karta

(Beograd, 06.09.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95617.00 RSD 13.08.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:47