STANISLAVA JANOŠEVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođena 1986. godine. Živi u Zrenjaninu.

Po zanimanju je master ekonomije.

Predsednica je Saveta za ekonomska pitanja Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zrenjaninu.

Po prvi put postaje narodna poslanica 11. avgusta 2016. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 38
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 16 dana i 23 sata

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 10 meseci i 26 dana i 5 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 28 dana i 1 sat

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Hvala predsedavajući, poštovani ministre Lončar, obzirom da smo u danu u kom se završavaju rasprave u pojedinostima, ja bih vam se zahvalila na istrajnosti, prilikom rasprave i u načelu.

Zašto kažem u istrajnosti? Stojički ste izdržali ovo zasedanje, ne da bih vas ja ohrabrivala, već prosto zato što ste izdržali neke klevete koje su bile upućene na vašu adresu i svaki put kada ste dobili vreme za reč i za odgovor vi ste sa jednakim nivoom poštovanja odnosili se prema svakom sagovorniku, odgovarali na pitanja i pokazali šta je to profesionalizam.

Međutim, poštovani ministre, čak i da niste dali odgovore na neke od pitanja, na vas i na vaš rad govore rezultati isključivo i ono što pokazuje Ministarstvo zdravlja u poslednjem periodu, koji je to standard, koji se omogućuje i kakav kvalitet našim sugrađanima.

Ono što je ozbiljan problem, jesu nasleđeni dugovi, a jedan od nasleđenih dugova ima i bolnica „Đorđe Jovanović“ u Zrenjaninu od 600 miliona dinara, međutim ta bolnica godišnje izvrši 280.000 pregleda i 18.000 hospitalizovanih ljudi. To je zaista veliki broj i moramo pomoći tim ljudima i tamošnjim zaposlenima. Ono što je prošle godine omogućeno jeste angiosala i novi rendgen koji u naš grad nije ušao već 40 godina.

Međutim, Zrenjanin je još po nečemu jedinstven, a to je da je onemogućena finansijska pomoć ženama u vantelesnoj oplodnji i pomerena je starosna granica za žene koje učestvuju u tom programu sa 41 na 45 godina. Međutim, vodimo računa i o rodnoj ravnopravnosti, samo smo gledali da se žene ostvare kao majke, međutim, neophodno je i muškarci da se ostvare kao roditelji. I, ukoliko u prvoj bračnoj zajednici nisu imali priliku, u drugoj žele i tim parovima je omogućeno da idu na vantelesnu oplodnju. Nije potrebno, da se razumemo toliko u medicinsku struku da bismo znali šta je dobro za građane Srbije, stoga ću ja podržati sve predloge zakona. Hvala vam.

Deveto vanredno zasedanje , 23.07.2018.

Hvala, predsedavajući.

Znate, kada zakoni dođu u skupštinsku proceduru, nakon toga budu na dnevnom redu, normalno je da neko podržava te zakone, neko da je protiv njih, neko da kaže – bilo je krajnje vreme da se usvoje, a neko da kaže da još uvek nije vreme za njih. Međutim, smatram da je to normalno u parlamentarizmu, ali nikako ne smemo doći u situaciju da neko kaže da se ne slaže sa ovim zakonima. Neophodno je da jedinstveni zaključak bude – da, slažem se, glasaću za usvajanje ovog zakona.

Onaj ko to ne podrži i ko nije za usvajanje ovih zakona, jednostavno je nehuman. I ne smeju nikako uticati na to da stoje na putu ljudima kojima je neophodan drugi organ radi ozdravljenja. Oni ne moraju imati status donora, međutim, moraju omogućiti onima koji to žele da imaju donorsku karticu.

Takva razmišljanja su mnogo uticala na to da ne mogu da se razviju ruralna naselja i sela u našim opštinama.

Aktuelna Vlada Republike Srbije preko lokalnih samouprava omogućava razvoj lokalnih samouprava i tako je i u Zrenjaninu. Nedavno je omogućeno da stanovnici Jankov Mosta dobiju novu ambulantu, nakon tri decenije, jednako se renovirala i ambulanta u Melencima, omogućen je razvoj i napredak u radu lekovite banje Rusanda, ali su i naselja Zeleno polje i Sava Kovačević takođe dobili nove ambulante. Oni će svakako zapamtiti da je uz pomoć SNS, kao i za vreme mandata Aleksandra Vučića, resornog ministra Zlatibora Lončara, omogućen njihov sigurniji zdravstveni sistem. Hvala vam.

Deveto vanredno zasedanje , 20.07.2018.

Hvala, predsedavajući.

Višestruki su pozitivni efekti koji će sa sobom nositi rezultati primene zakona koji su pred nama, iako nam je dobro poznata parola da krv život znači, čime mi razvijamo svest kod ljudi da je neophodno davati i dobrovoljno davati krv, mnogi se nerado odazivaju tim pozivima, da li zato što nisu bili sa druge strane da im je potrebna, da li zato što misle da oni nikad neće biti ili smatraju da njihovih 450 mililitara krvi ne znače toliko puno. Međutim, to apsolutno nije tačno i moram vam reći kako se akcije ponavljaju, tako se svet sve više razvija i pohvaljujem one koji stvarno svaki put daju svojih pola litre krvi.

Moram vam reći da je nedavno u gradu Zrenjaninu održana akcija doborovoljnih davanja krvi, gde smo prikupili više desetina litara i zaista se osećam ponosno i hrabro kada vidim da jedni drugima na taj način pomažemo. Osećam se sigurno i ne samo da jačamo osećaj pripadnosti zajednici, već želimo da pomognemo jedni drugim.

Pretpostavljam koje su tek razmere kada davalac da neznancu deo svog organizma, neko tkivo ili ćeliju i koji je to tek podstrek, ne samo za davalaca, već i za darovanog. Nemamo šansu da čuvamo svoje organe i tkiva iz početka i, nažalost, nekom je potreban drugi, stoga je to herojski podvig pomoći drugoj osobi, naravno, i rodbini gde je negde nepisano pravilo da se to podrazumeva.

Onaj ko se ne vodi tim nivoom problema, već samo da li postoji klima uređaj u domu zdravlja, da li imaju novi računar zbog kartoteke neke ili šta je sa porodilištem, šta je sa populacionom politikom, što su naravno sve bitni segmenti, ali, poštovani ministre, vi morate da vodite računa o svim tim delovima, imate ni malo zavidan posao i veoma je težak.

Pošto smo se dotakli populacione politike, samo da napomenem da je grad Zrenjanin dobio 29,6 miliona bespovratnih sredstava, opštine mog srednjeg Banata 7,7 miliona, kako bi sproveli projekte iz populacione politike za 2018. godinu, što dalje znači da će se uskladiti rad sa roditeljstvom, sa pozitivnim razvojem materinstva. Imamo nameru da otvorimo jaslice i vrtić do 23 sata koji će raditi, obzirom da moji građani rade i u smenama, i to vikendom.

Hvala vam, ministre, što vodite računa o svemu ovome. Zaista da nemamo ovakve zakone ne znam kako bismo i na bolji način pomogli jedni drugima. Stoga podnosim amandman koji će, nadam se, dalje potpomoći razvoj zdravstva u Srbiji. Hvala još jednom.

Imovinska karta

(Beograd, 06.09.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 95617.00 RSD 13.08.2016 -
Poslednji put ažurirano: 02.03.2017, 15:47