TOMISLAV LJUBENOVIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen 2. maja 1951. godine u Leskovcu.

Po profesiji je inženjer metalurgije. Tomislav je izabran za člana Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke i za funkciju predsednika Jablaničkog okružnog odbora.

Bio je poslanik u skupštinskim sazivima 2007-2008. i 2008-2012.godine.

Na izborima održanim 24. aprila 2016. godine ponovo postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 55
  • 1
  • 186
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 4 meseca i 16 dana i 9 sati

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 24 dana

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 4 meseca i 26 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.12.2018.

Hvala, predsedavajuća.

Amandmanom na član 4. Predloga zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja koje je podnela poslanička grupa SRS predloženo je da se izmeni navedeni član u stavu 3. koji se odnosi na sedište Centralnog registra. Ono što je značajno, napomenuto je, predlagač u obrazloženju navodi da Centralni registar jeste elektronski vođena baza podataka zasnovana po visokim standardima i performansama, te se podrazumevaju nadležnosti u pogledu vođenja registra za posebna, izabrana, imenovana, postavljena i angažovana lica. Kod korisnika javnih sredstava se obezbeđuje automatizam u pogledu unosa podataka i unakrsnih kontrola, a u sve u cilju poboljšanja kvaliteta podataka zaposlenih lica, korisnicima javnih sredstava, kao i boljem planiranju u budžetska sredstva. Da li će zaista tako biti? Predstavnici SRS će redovno pratiti. U okviru vremena koje nam stoji na raspolaganju ćemo o tome govoriti i građanima Srbije.

Nakon navoda predsednika SRS dr Vojislava Šešelja o delima Rasima LJajića, Vlada nije preduzela ništa, ništa nije preduzeto i nakon dešavanja prilikom izbora za nacionalne savete i upozorenja narodnih poslanika SRS da Rasim LJajić podržava grupu „Vakat je“ i da je u koaliciji sa Sulejmanom Ugljaninom koji za državu Srbiju iznosi najgore optužbe. Taj isti Rasim LJajić je potpredsednik Vlade Republike Srbije i stvari koje on podržava su nedopustive i zato on više ne bi smeo da ostane na tom mestu. Sadašnja vlast Republike Srbije bi morala ozbiljno time da se pozabavi, a ne da ignoriše upozorenja SRS.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.12.2018.

Hvala, predsedavajuća.

Na Predlog zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja poslanička grupa SRS podnela je amandman kojim smo predložili da se promeni naslov, tako da glasi – Zakon o jedinstvenom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Naime, u Republici Srbiji je trenutno na snazi Zakon o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, koji je usvojen 2010. godine, „Službeni glasnik“, broj 30/2010.

Važno je istaći da je 2010. godine, kada je prvi put usvojen ovaj zakon, članom 5. bilo definisano da sredstva za obavljanje delatnosti Centralnog registra obezbeđuje iz budžeta Republike Srbije na razdelu ministarstva za socijalnu politiku, a ministar rada i socijalne politike je bio Rasim LJajić.

Godine 2014. izvršene su dve izmene i dopune ovog zakona „Službeni glasnik“, 44/2014 i 116/2014. Između ostalog, u članu 5. je definisano da sredstva za obavljanje delatnosti iz Centralnog registra obezbeđuju se u budžetu Republike Srbije na razdelu ministarstva nadležnog za poslove finansija.

Samostalnim članom zakona i izmenama i dopunama „Službeni glasnik“ 116/2014 definisao je - ministarstvo nadležno za socijalnu politiku je dužno da u roku od 30 dana stupanja na snagu ovog zakona isknjiži opremu i sredstva za rad iz stava 1. ovog člana iz svojih poslovnih knjiga.

Ministarstvo nadležno za poslove finansija će opremu i sredstva za rad iz stava 1. ovog člana evidentirati u svojim poslovnim knjigama po ispunjenju uslova iz stava 2. ovog člana.

Do današnjeg dana nije došlo do proknjižavanja ovih sredstva u Predlogu zakona koji je danas pred nama. U članu 45. stoji identične odredbe kao u izmenama i dopunama iz 2014. godine. Jedino su članovi zakona različiti. Hvala.

Četvrta sednica Drugog redovnog zasedanja , 03.12.2018.

Hvala predsedavajuća.

U ime poslaničke grupe SRS podneo sam amandman na član 1. Predloga zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Članom 1. definiše se osnivanje i delatnost centralnog registra i SRS je mišljenja da je u tekstu zakona neophodno precizno definisanje samog predmeta zakona.

Kao što sam već rekao prilikom obrazlaganja prethodnog amandmana, sada se usvaja potpuno nov zakon, a prethodni je donet 2010. godine u vreme kada je ministar rada i socijalne politike bio Rasim LJajić. Članom 30. tog zakona bilo je definisano da nadzor nad sprovođenjem ovog zakona i propisa donetih za njegovo sprovođenje, kao i nadzor nad radom centralnog registra vrši Ministarstvo nadležno za socijalnu politiku.

Izmenama i dopunama pomenutog zakona, koje su izvršene 2014. godine, definisano je u članu 29.b da nadzor nad sprovođenjem ovog zakona i propisa donetih za njegovo sprovođenje, kao i nadzora nad radom centralnog registra vrši Ministarstvo nadležno za poslove finansija.

Zaključak koji se nedvosmisleno nameće jeste da se u prethodna i sadašnja vlast u Republici Srbiji činile ogromne ustupke Rasimu LJajiću. U vreme kada je on bio ministar, tadašnja vlast je morala da mu poveri vršenje nadzora nad radom centralnog registra. NJegovim odlaskom na funkciju ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije vršen je nadzor nad centralnim registrom prelazi u Ministarstvo finansija.

Sadašnja vlast tako čini ogroman ustupak Rasimu LJajiću, dopuštajući mu da još uvek bude ministar u Vladi nakon poznatih dešavanja prilikom izbora za nacionalne savete i veze sa Sulejmanom Ugljaninom. Hvala.

Imovinska karta

(Leskovac, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 100000.00 RSD 03.06.2016 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republika Mesečno 40960.00 RSD 14.05.2013 -
- Skupština grada Leskovca (Odbornik) Grad Naknada za dnevnicu 1845.00 RSD 06.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 08.03.2017, 11:17