TOMISLAV LJUBENOVIĆ

Srpska radikalna stranka

Rođen 2. maja 1951. godine u Leskovcu.

Po profesiji je inženjer metalurgije. Tomislav je izabran za člana Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke i za funkciju predsednika Jablaničkog okružnog odbora.

Bio je poslanik u skupštinskim sazivima 2007-2008. i 2008-2012.godine.

Na izborima održanim 24. aprila 2016. godine ponovo postaje narodni poslanik.

Osnovne informacije

Statistika

  • 51
  • 1
  • 186
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 13 dana i 1 sat

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 21 dan i 12 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 23 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Hvala, predsedavajući.

U ime poslaničke grupe SRS podneo sam amandman na član 3. Predloga zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama. Član 3. odnosi se na prioritete, a mi smo amandmanom predložili da se doda 3. stav koji bi glasio – dodelom diplomatskog statusa za sve članove Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu postići će se smanjenje rizika od katastrofa sa posebnim osvrtom na borbu za zaštitu ljudskih života od eventualnih šumskih požara.

Ovaj amandman je logičan sled amandmana koje smo podneli na prethodne članove ovog predloga zakona, a koji se odnosi na dodelu diplomatskog statusa svim članovima Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu. Inače, naš je stav da, pored ovog centra, treba formirati još jedan centar u Republici Srbiji, i to na teritoriji AP Vojvodine. U tom smislu su i naše kolege tj. poslanička grupa dr Vojislav Šešelj SRS u februaru ove godine predali zahtev Skupštini AP Vojvodine da se donese zaključak oko pokretanja inicijative za formiranje srpsko-ruskog humanitarnog centra na prostoru AP Vojvodine. Uz ovaj zahtev predato je 31.157 potpisa podrške građana Srbije koji žive na prostoru AP Vojvodine. Međutim, u maju ove godine, Skupština Vojvodine nije prihvatila ovu inicijativu, a Pokrajinska vlada nije uputila nikakvo mišljenje, iako je bila dužna da to učini.

Srpska radikalna stranka je mišljenje da je u Vojvodini neophodan jedan ozbiljan centar za hitne intervencije u vanrednim situacijama za intervenciju u slučaju prirodnih nepogoda, požara i poplava po uzoru na Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, koji je bez sumnje najbolji humanitarni centar u ovom delu Evrope. Zato je poslanička grupa SRS svojim amandmanom predložila konkretna rešenja u vezi sa centrom u Nišu, ali vidimo da predlagač nije bio voljan da to prihvati. Hvala.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Hvala, predsedavajući.

Amandmanom na član 4. Predloga zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, koji je podnela poslanička grupa SNS, predloženo je da se izmeni navedeni član 4. u stavu 2. koji se odnosi na način integrisanog delovanja međusektorske saradnje. Usvajanjem ovog amandmana…

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Usvajanjem ovog amandmana na bolji i precizniji način bi bilo definisano načelo, dok još ima vremena za vođenje ove rasprave, a dobro je pomenuti i to da će stupanjem na snagu ovog zakona prestati da važi Zakon o vanrednim situacijama, kao i pojedine odredbe Zakona o zaštiti od požara.
Međutim, do članova ovog predloga zakona koji to definišu mi nećemo stići zbog lošeg Poslovnika u Narodnoj skupštini i zbog glasa da se vodi jedna rasprava o velikom broju tačaka dnevnog reda, koji zbog nove situacije gde poslanici većine podnose amandmane samo da bi trošili vreme rasprave.
Zbog svega ovoga nećemo stići da raspravljamo ni o članovima ovog predloga zakona koji se odnose na štabove za vanredne situacije, na vatrogasne i vatrogasno-spasilačke jedinice, na civilnu zaštitu, na nadzor nad primenom ovog zakona, na prekršaje i kaznene odredbe i na druge bitne odredbe.
To su razlozi zbog kojih smo mi iz opozicije prinuđeni da na ovakav način vodimo diskusiju i smatramo da bi vlast trebalo da razmisli o podnetim amandmanima poslaničke grupe SRS i da ih prihvati.
Ali, postala je praksa u Narodnoj skupštini da većinu amandmana koje podnese opozicija, predlagač jednostavno odbije, iako bi njihovim usvajanjem došlo do poboljšanja teksta zakona.

Imovinska karta

(Leskovac, 30.06.2016.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika Mesečno 100000.00 RSD 03.06.2016 -
- Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republika Mesečno 40960.00 RSD 14.05.2013 -
- Skupština grada Leskovca (Odbornik) Grad Naknada za dnevnicu 1845.00 RSD 06.06.2016 -
Poslednji put ažurirano: 08.03.2017, 11:17