RUŽICA NIKOLIĆ

Srpska radikalna stranka

Ružica Nikolić rođena je 1976. godine.

Po zanimanju je diplomirani defektolog-surdolog.

Članica Srpske radikalne stranke.
Trenutno obavlja funkciju zamenika generalnog sekretara SRS.

Osnovne informacije

Statistika

  • 81
  • 1
  • 34
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 6 meseci i 22 dana i 17 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 5 meseci i 1 sat

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 7 meseci i 1 dan

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Druga sednica Prvog redovnog zasedanja , 20.03.2019.

Zahvaljujem.

Dame i gospodo narodni poslanici, SRS je Ustavnom sudu podnela inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o presađivanju ljudskih organa, odnosno člana 23. ovog zakona. Svaki stav ovog člana sporan je sa aspekta Ustava i garantovanih ljudskih prava. Ovaj zakon, odnosno ovaj član 23. u potpunosti zanemaruje prava zajamčena Ustavom.

Članom 23. Ustava Republike Srbije propisano je, citiram, „Ljudsko dostojanstvo je neprikosnoveno i svi su dužni da ga poštuju i štite. Svako ima pravo na slobodan razvoj ličnosti ako time ne krši prava drugih“.

Član 25. Ustava Republike Srbije garantuje, citiram, „Fizički i psihički integritet je nepovrediv. Niko ne može biti izložen mučenju, nečovečnom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju, niti podvrgnut medicinskim ili naučnim ogledima bez svog slobodno datog pristanka“.

Ustavni sud će svakako doneti jedinu ispravnu odluku, a to je da član 23. Zakona o presađivanju ljudskih organa nije usaglašen sa čl. 23. i 25. Ustava Republike Srbije, zato smo i mi podneli Predlog zakona o izmenama Zakona o presađivanju ljudskih organa i ukidanje tzv. pretpostavljene saglasnosti kako bi se brže sprečila štetnost primene ovog zakona i kršenje Ustava.

Osnovi razlog za predlaganje ovih izmena jeste želja da pretpostavljena saglasnost svakog punoletnog državljanina Republike Srbije da bude davalac organa u slučaju smrti i pretpostavljena saglasnost ostavlja ogroman prostor za zloupotrebu i za trgovinu organima, iako se ovim zakonom izričito zabranjuje i ako se tretira kao ozbiljno krivično delo.

S obzirom, na brojne malverzacije unutar zdravstvenog sistema Republike Srbije, naša sumnja je opravdana kada je u pitanju pretpostavljena saglasnost za darivanje organa svih građana. Mi predlažemo pisanu saglasnost koja bi u velikoj meri smanjila mogućnost zloupotreba, i Ministarstvo zdravlja treba da deluje u pravcu promocije donorstva i na taj način da poveća broj donora.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 13.03.2019.

Zahvaljujem.

Dame i gospodo narodni poslanici, Predlog zakona o ugostiteljstvu predstavlja još jedan zakon koji je potpuno usklađen sa zakonodavstvom EU. Mi smo vam i juče, ali i na prethodnim sednicama ukazivali na pogubnost prepisivanje zakona EU i bezpogovornog prihvatanja svega što EU traži od nas. Mi zakone treba da donosimo da budu u interesu građana Srbije i da budu primenjivi, a ne da naše zakone usklađujemo sa evropskim zakonima samo zato što EU traži od nas.

Sve ono što nam je EU nametnula bilo je pogubno po građane Srbije. Zato vam stalno govorimo da odustanete od pogubnog puta u EU u koju mi nikada nećemo ući i ne želimo uopšte u tu tvorevinu da uđemo.

Zakon o ugostiteljstvu nam je potreban, ali ne u ovako predloženoj formi. Mi smo zato kroz amandmane ponudili rešenja kojima će se poboljšati nivo kvaliteta u pružanju usluga u ugostiteljskoj delatnosti u Republici Srbiji.

Amandmanom na član 1. precizirali smo predmet zakona kojim se uređuju uslovi i način obavljanja ugostiteljske delatnosti u Srbiji i predlažemo vam da ovaj amandman prihvatite, jer je ovo svakako bolje zakonsko rešenje. Zahvaljujem.

Prva sednica Prvog redovnog zasedanja , 13.03.2019.

Zahvaljujem, gospođo Gojković.

Dame i gospodo narodni poslanici, kao prioritetan cilj definisana je potreba za smanjenjem sive ekonomije u svim delatnostima koje Zakon o u ugostiteljstvu uređuje, međutim mi nismo sigurni da će se išta na tom polju pozitivno uraditi, da će ovaj zakon kada da se usvoji poboljšati i unaprediti način obavljanja ugostiteljske delatnosti u Srbiji, sve dok se na čelu ovog ministarstva nalazi osoba koja je umešana u kriminalne afere. Sve dok je na čelu ovog ministarstva Rasim Ljajić, mi sumnjamo da će se uvesti red u oblast turizma i ugostiteljstva.

Član 2. Predloga zakona definiše pojmove koji su upotrebljeni i mi amandmanom tražimo brisanje ovog člana, jer pojmovi i definicije ne predstavljaju zakonsku normu, oni samo opterećuju zakonski tekst i ovaj zakon prvenstveno treba da se bavi suštinom obavljanja ugostiteljske delatnosti u Srbiji, jer ona uslovljava razvoj onih privrednih delatnosti koje učestvuju u ostvarivanju potreba domaćih i stranih turista i koje treba da doprinesu i da stvore uslove za povećanje broja radnih mesta i zapošljavanje u ugostiteljstvu, a ne da se bavite ovim pojmovima i da samo opterećujete zakonski tekst. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Beograd, 11.08.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 85000.00 20.07.2017 -
Poslednji put ažurirano: 07.12.2017, 15:05