RUŽICA NIKOLIĆ

Srpska radikalna stranka

Ružica Nikolić rođena je 1976. godine.

Po zanimanju je diplomirani defektolog-surdolog.

Članica Srpske radikalne stranke.
Trenutno obavlja funkciju zamenika generalnog sekretara SRS.

Osnovne informacije

Statistika

  • 62
  • 1
  • 34
  • 0
  • 3 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 13 dana i 5 sati

Poštovana, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo za narodne poslanike- pitanja za Vladu

čeka se odgovor 1 godina i 21 dan i 13 sata

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

Inicijativa za izmene i dopune Porodičnog zakona

čeka se odgovor 1 godina i 2 meseca i 23 dana

Poštovani, U ponedeljak, 14. avgusta 2017. pokrenula sam inicijativu "Naše dete - naša odluka", za izmene i dopune Porodičnog zakona. Prema aktuelnom Porodičnom zakonu roditelji nemaju pravo da odrede potencijalne staratelje svoje dece u slučaju porodične tragedije, pa je odluka o deci...

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem, gospodine Marinkoviću.

Dame i gospodo narodni poslanici, ovim Predlogom zakona utvrđena su određena načela delovanja u sistemu smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama i određena je sadržina svakog načela posebno.

Amandman koji smo podneli odnosi se na načelo prioriteta. Vi kažete da se donošenje zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama predlaže kako bi se poboljšao opšti okvir za uspostavljanje efikasnog integrisanog sistema smanjenja rizika.

Za postizanje opšteg cilja neophodno je preduzeti širok spektar aktivnosti i mera koje će dostići više pojedinačnih ciljeva, pa bih vas u skladu sa tim pitala – šta ćete preduzeti, odnosno koje će se aktivnosti preduzeti da bi se sprečila ekološka katastrofa koja preti Novom Pazaru, kada budu gorela polja marihuane Rasima LJajića?

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem.

Dame i gospodo narodni poslanici, međusektorska saradnja u različitim oblastima državne uprave je veoma bitna, ako imamo složenost oblasti smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama.

Međutim, član koji definiše ovu saradnju nije dovoljno precizna i mi smo ovim amandmanom tražili brisanje stava 2. Već više puta smo, u okviru rasprave, i u okviru svojih diskusija isticali značaj srpsko-ruskog humanitarnog centra i predlagali da se članovima ovog centra u Nišu dodeli diplomatski status, jer će se na taj način postići smanjenje rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama i intenzivna i efikasna saradnja sa ovim centrom pruža veliki doprinos smanjenju rizika od katastrofa, efikasnost pružanja i primanja humanitarne pomoći.

Kada je saradnja u pitanju trebalo bi, nama narodnim poslanicima, a i građanima Republike Srbije, da kažete da li imate neka nova saznanja odnosno informacije koje su vezane za koaliciju Rasima LJajića i Sulejmana Ugljanina? Da li je ta koalicija raskinuta i ako nije, dokle mislite da u Vladi držite narko-bosa Rasima LJajića?

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Zahvaljujem, gospodine Marinkoviću.

Dame i gospodo narodni poslanici, član 1. Predloga zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama, uređuje predmet zakona čiji je glavni cilj smanjenje rizika od katastrofa, prevencija, jačanje otpornosti i spremnosti za reagovanje na posledice katastrofa, spašavanje, zaštita ljudi, itd.

Da bi se sve to postiglo i da bi nivo zaštite bio na visokom nivou od elementarnih nepogoda i upravljanja vanrednim situacijama koje je od posebnog interesa za Republiku Srbiju, a koje predstavlja deo sistema bezbednosti, mi smo predložili da se u član 1. Predloga zakona doda stav 3. koji glasi - da Vlada Republike Srbije da će da dodeli u roku od šest dana od stupanja na snagu ovog zakona diplomatski status za sve članove Srpsko – ruskog humanitarnog centra u Nišu.

Mi smo više puta ukazivali na značaj dodeljivanja diplomatskog statusa članovima ovog centra, jer centar predstavlja značajnu pomoć za Republiku Srbiju koja se suočava sa velikim humanitarnim i ekološkim problemima već 19 godina, ustvari od NATO bombardovanja.

Podsetila bih vas na još jednu od aktivnosti ovog centra, a to je čišćenje zemlje od NATO bombi i da je za čišćenje naših teritorija od neeksplodiranih ubojitih sredstava da je to finansirala Ruska Federacija i da je samo ovo jedna u nizu aktivnosti ovog centra koja je veoma važna za Republiku Srbiju. Zato vas pozivam, ministre, da još jednom razmislite i da prihvatite ovaj naš amandman.

Imovinska karta

(Beograd, 11.08.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 85000.00 20.07.2017 -
Poslednji put ažurirano: 07.12.2017, 15:05