BRANKO POPOVIĆ

Srpska napredna stranka

Rođen je 1975. godine u Novoj Varoši.

Po zanimalju je doktor - specijalista pneumoftiziologije.

Izabran za narodnoj poslanika XI saziva, na sednici 12. oktobra 2017. godine.

Osnovne informacije

Statistika

  • 40
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2 postavljeno / 0 odgovoreno

Pitanja građana

Pitanje udruženja u vezi uzgoja životinja isključivo radi proizvodnje krzna

čeka se odgovor 2 meseca i 16 dana

Poštovani, Pišem Vam u ime udruženja Sloboda za životinje, a povodom pitanja zakonske zabrane uzgoja životinja isključivo radi krzna koje je trenutno aktuelno u našoj zemlji. Zanima me kakav je Vaš stav po pitanju uzgoja životinja isključivo radi krzna u Srbiji i kako biste glasali ukolik...

Pismo poslanicima - pitanja za vladu

čeka se odgovor 1 godina i 24 dana i 11 sati

Poštovani/a, Obraćamo Vam se, kao predstavniku/ci građana, da na sednici za postavljanje poslaničkih pitanja poslednjeg četvrtka u mesecu (26. oktobra 2017. godine), iskoristite vaše poslaničko pravo i postavite ova pitanja predstavnicima Vlade Republike Srbije u ime nas građana.

VIDI SVE POSTAVI PITANJE

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku.)

Poštovana ministarka sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, smanjenje rizika od epidemije zaraznih bolesti podrazumeva i investiranje u prevenciju i unapređenje zdravstvene zaštite na svim nivoima.

Opština Nova Varoš kao jedinica lokalne samouprave ostvaruje svoju ulogu u sistemu zaštite od katastrofa, između ostalog i kroz investicije u zdravstvo. Tako je iz opštinskog budžeta u prethodnih nekoliko godina izdvojeno u podizanje nivoa zdravstvene zaštite blizu 20 miliona dinara. Pored rekonstrukcije i adaptacije objekata, nabavke sanitetskih i terenskih vozila, značajna sredstva se opredeljuju za nabavku savremene medicinske i računarske opreme.

Sredstva iz budžeta opštine Nova Varoš za 2018. godinu u visini od pet miliona dinara utrošena su za nabavku terenskog vozila, savremenih EKG aparata, mikroskopa za citološku laboratoriju, kardiotokografa, pulsnih oksimetara i drugih aparata neophodnih za brzu i preciznu dijagnostiku.

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku.)

Istovremeno Vlada Republike Srbije kontinuirano ulaže u zdravstvene ustanove u Novoj Varoši, pa je prethodnih nekoliko godina izdvojila više od 50 miliona dinara za nabavku sanitetskih vozila za rekonstrukciju objekata, kao i za nabavku savremene medicinske opreme.

Postizanjem ciljeva ovog zakona otpornost društva biće unapređena, a viši nivo spremnosti zajednice da se suoči i odgovori na rizike višestruko će ublažiti moguće katastrofalne posledice. Hvala.

(Nemanja Šarović: Po Poslovniku.)

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 07.11.2018.

Hvala predsedavajući.

Poštovana ministarka, dame i gospodo narodni poslanici, medicinsku pomoć u slučaju katastrofa, odnosno u slučaju epidemija zaraznih bolesti pružaju teritorijalno nadležne ustanove zdravstvene zaštite, a u opštini Nova Varoš to su Dom zdravlja i istureno odeljenje Opšte bolnice Užice.

Saradnjom Vlade Republike Srbije i opštine Nova Varoš, u ove dve zdravstvene ustanove u poslednjih nekoliko godina, uloženo je preko 80 miliona dinara. Nabavljeno je sedam sanitetskih i terenskih vozila, renovirani i adaptirani svi objekti ustanova, rekonstruisana kotlarnica, izgrađeni parkinzi, otvorena služba fizikalne medicine, otvorena apoteka, kupljena brojna medicinska i računarska oprema.

Ulaganjem u zdravstvenu infrastrukturu podiže se nivo zdravstvene zaštite građana, ali istovremeno dodatno se podiže nivo spremnosti svih činilaca u sistemu zaštite od katastrofa. Posebno treba istaći nemerljivost pozitivnih efekata koji se očekuju u vezi sa povećanjem nivoa zaštite ljudskih života od katastrofa kao dela sistema nacionalne bezbednosti.

Realizacija ovih projekata pokazatelj je da Vlada Republike Srbije stremi sveukupnom razvoju države i podizanju životnog standarda svih njenih građana. Zahvaljujem.

Treća sednica Drugog redovnog zasedanja , 06.11.2018.

Zahvaljujem, predsedavajući.

Poštovani ministre sa saradnicima, dame i gospodo narodni poslanici, jedinice lokalne samouprave imaju primarnu ulogu u upravljanju rizikom od katastrofa i tu ulogu obavljaju u tesnoj saradnji sa državnim institucijama.

Opština Nova Varoš kontinuirano ulaže u podizanje nivoa zdravstvene zaštite građana kroz nabavku medicinske i laboratorijske opreme, kroz rekonstrukciju i adaptaciju objekata i kupovinu sanitetskih vozila.

Poslednjih nekoliko godina iz opštinskog budžeta finansirana je nabavka dva terenska i jednog putničkog vozila namenjenih za pružanje neodložne medicinske pomoći građanima. Vrednost ovih investicija iznosi preko pet miliona dinara, a sa ovom praksom ulaganja u zdravstvo nastaviće se i narednih godina.

Posebnu ulogu ova vozila imaju kod transporta pacijenata u planinskim i slabije pristupačnim delovima naše opštine. Istovremeno, ovim investicijama podiže se nivo spremnosti i opremljenosti zdravstvenog sistema kao činioca u sistemu zaštite od katastrofa, kao i u procesu upravljanja vanrednim situacijama.

Uspešna primena ovog zakona smanjiće štete koje jedinice lokalne samouprave trpe od vanrednih situacija. Pokazatelji rizika od katastrofa ukazuju da se svaki dinar koji se uloži u prevenciju vraća u odnosu jedan prema osam.

Usvajanjem ovog zakona smanjiće se potencijalni finansijski izdaci u slučaju vanrednih situacija, a samim tim doprineće većoj mogućnosti za ulaganja u projekte od životnog značaja građana Republike Srbije. Zahvaljujem.

Imovinska karta

(Nova Varoš , 16.10.2017.)

Funkcija Državni organ, javno preduzeće, ustanova, druga organizacija Izvor prihoda Interval Neto prihod Valuta Vreme obavljanja / od-do
Narodni poslanik Narodna skupština Republike Srbije Republika mesečno 30000.00 RSD 12.10.2017 -
Direktor Zdravstveni centar (Dom zdravlja Nova varoš) Republika mesečno 84000.00 RSD 20.09.2012 -
- Dom zdravlja Nova Varoš (Dežurstvo kao oblik prekovremenog rada) Republika mesečno 16000.00 RSD 20.09.2012 -
Poslednji put ažurirano: 06.12.2017, 11:58